Indiërs lopen voorop om toerisme in Phuket te herstellen met het grootste aantal aankomsten sinds Test and Go viel

Phuket -

  Indiase toeristen zijn nummer één in toeristenaankomsten in Phuket met een totaal aantal van 12,200 sinds het impopulaire Test and Go-programma op 1 mei werd stopgezet, zegt Phuket Immigration.

Phuket International Airport Immigration rapporteerde de huidige aankomststatistieken op 18 meith. Het aantal Indiase staatsburgers dat vanaf 1 mei in Phuket is aangekomenst tot mei 18th, 2022 is 12,200, wat verreweg de nummer één is van elk buitenland.

In volgorde, de andere top aankomstlanden:

Australisch - 4,951

Singaporees -3,615

Brits - 3,361

Russisch – 2,389

Duits - 2,039

Maleisisch – 1,985

Amerikaans - 1,774

Saoedi-Arabisch – 1,715

Emiraten - 1,306

Mevrouw Ratchadaphon Oin, de directeur van het Phuket Tourism and Sports-kantoor, vertelde The Phuket Express: "We verwachten dat er dit jaar in totaal vijf miljoen buitenlandse toeristen Phuket zullen bezoeken, waarbij India waarschijnlijk het grootste aantal zal zijn, tenzij de omstandigheden veranderen in China of Rusland. Het zal ongeveer vijftig procent zijn van onze algehele verbetering van het toerisme in vergelijking met voorgaande jaren vóór de Covid-19-pandemie."

“Sinds 1 meist er komen tot 3,000 toeristen per dag aan in Phuket, de meerderheid uit India. Van 1 mei tot 17 mei kwamen in totaal 45,806 internationale passagiers aan op Phuket International Airport met 413 internationale vluchten. Deze maand zullen naar verwachting minstens 200,000 buitenlandse toeristen in Phuket aankomen en we verwachten dat India het voortouw zal blijven nemen.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.