Jonge, wilde luipaardkat sterft op tragische wijze nadat hij gewond werd gevonden en behandeld werd in Thalang, Phuket

Phuket -

  Een jonge, wilde luipaardkat is vanmorgen op tragische wijze overleden nadat hij bezweek aan ernstige verwondingen in het Thalang-district.

De directeur van het Khao Phra Thaeo Natuur- en Natuureducatiecentrum, de heer Pongchart Chuahom, vertelde vanmorgen aan The Phuket Express: “Gisteren (18 meith) ontvingen we de luipaardkat van lokale inwoners van Thep Kasattri. Ze zeiden dat de luipaardkat werd gevonden in de buurt van een hek van het niet-jachtgebied Khao Phra Thaeo in het subdistrict Thep Kasattri.

“Het was een jonge, ongeveer drie maanden oude mannelijke luipaardkat die gewond was geraakt. Onze dierenartsen maakten een röntgenfoto van de luipaardkat en stelden vast dat hij een gebroken onderrug had. Zijn twee achterpoten konden niet bewegen of reageren. We hebben deze luipaardkat de best mogelijke behandeling gegeven." aldus Pongchart.

"Helaas stierf de luipaardkat vanmorgen vroeg als gevolg van complicaties door zijn verwondingen en algehele zwakte", concludeerde Pongchart.

De Phuket Express merkte op dat de luipaardkat een wild dier is dat door de wet in Thailand als beschermd dier wordt vermeld, hoewel het in veel gebieden in het land als vrij algemeen wordt beschouwd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.