UPDATE: 11-jarig meisje naar verluidt aangevallen op video door oudere klasgenoten om hulp te krijgen van het Phuket Justice Office  

Phuket -

  Een 11-jarig meisje dat naar verluidt werd aangevallen door verschillende oudere klasgenoten, die vervolgens werd gefilmd en gedeeld op een virale video via sociale media, zal naar verluidt hulp krijgen van het Phuket Justice Office.

Eerst onze eerdere verhalen:

Een moeder uit de omgeving van Phuket heeft aangifte gedaan bij de politie nadat haar 11-jarige dochter in haar huis in het subdistrict Wichit, district Mueang Phuket, werd aangevallen door drie 15-jarige meisjes van dezelfde school. De aanval werd gefilmd en gedeeld door een vierde meisje op sociale media, waardoor het viraal ging en het onder de aandacht bracht van de moeder en de politie.

Vier tienermeisjes worden gerechtelijk vervolgd voor een brute aanval op een weerloos 11-jarig Phuket-meisje die werd gefilmd en vervolgens viraal ging op sociale media, wat leidde tot een intense discussie op Thaise sociale media over pesten tussen jongeren.

Nu, voor onze meest recente update:

De directeur van het Phuket Justice Office, de heer Payoongsak Kalamit, zei vanmorgen, 17 mei 2022, tegen de Phuket Express: “We hebben contact opgenomen met de ouders van het slachtoffer en hen geïnformeerd dat zij het recht hebben om wettelijk schadevergoeding te krijgen als het slachtoffer niet betrokken bij iets illegaals of het op video vastgelegde incident heeft uitgelokt.”

Payoongsak gaf ook advies aan de verdachten en hun ouders.

“Kinderen kunnen beginnen door te doen wat sommigen als relatief kleine, onjuiste dingen beschouwen en het afdoen als “praat” of “gewoon kinderen zijn”, maar als ze opgroeien, kan dit leiden tot grotere misdaad. Ons land heeft goede kinderen nodig om het land in de toekomst te ontwikkelen. Geweld kan geen problemen oplossen. Sterker nog, het maakt het alleen maar erger.”

De aanval op het jonge meisje, merkt The Phuket Express op, leidde tot een wijdverbreide discussie op sociale media over pesten tussen jongeren, met name op scholen, en hoe ouders, leraren en kinderen kunnen samenwerken om dit probleem te helpen voorkomen.

Bij het ter perse gaan, zouden relevante wetshandhavingsinstanties naar verluidt een aanklacht indienen tegen de verdachten die naar de jeugdrechtbank zouden worden gestuurd. De ouders van de verdachten hebben tot nu toe geweigerd met de bijbehorende Thaise pers te praten over de vermeende aanklachten of de virale video, zelfs als een ander vermeend slachtoffer naar voren is gekomen.

De ouders van het 11-jarige meisje blijven volhouden dat hun dochter niets verkeerds heeft gedaan en zonder reden werd gepest en aangevallen door de oudere tieners, waarbij ze zeiden dat ze aangifte zouden blijven doen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.