UPDATE: Vier tienermeisjes worden aangeklaagd voor een virale video-aanval van een 11-jarig Phuket-meisje, nog een slachtoffer komt naar voren

Wichit, Mueang Phuket –

Vier tienermeisjes worden gerechtelijk vervolgd voor een brute aanval op een weerloos 11-jarig Phuket-meisje die werd gefilmd en vervolgens viraal ging op sociale media, wat leidde tot een intense discussie op Thaise sociale media over pesten tussen jongeren.

Ten eerste, onze vorige storie:

Een moeder uit de omgeving van Phuket heeft aangifte gedaan bij de politie nadat haar 11-jarige dochter in haar huis in het subdistrict Wichit, district Mueang Phuket, werd aangevallen door drie 15-jarige meisjes van dezelfde school. De aanval werd gefilmd en gedeeld door een vierde meisje op sociale media, waardoor het viraal ging en het onder de aandacht bracht van de moeder en de politie.

Vandaag (16 mei)th), meldden de ouders van de vier 15-jarige meisjes zich bij de politie van Wichit. Een van de oudere zussen van het meisje, wiens naam niet is vrijgegeven door de politie, zei dat haar jongere zus niet had gedreigd het 11-jarige meisje te vermoorden, zoals het slachtoffer beweerde.

De politiechef van Wichit, kolonel Pratueng Phonmana, vertelde de Phuket Express: "We zijn doorgegaan en hebben een aanklacht ingediend tegen de vier meisjes voor het aanvallen van anderen die schade aan lichaam en geest hebben toegebracht. We gaan de zaak rapporteren aan de Phuket Juvenile and Family Court.”

Ondertussen heeft een andere niet bij naam genoemde ouder met hun 13-jarige dochter vanmiddag, 16 mei, ook aangifte gedaan bij de politie van Wichit. Ze zeiden dat hun dochter werd aangevallen door dezelfde groep meisjes waarbij een videoclip was gemaakt en wilden ook aangifte doen en beweerden dat dit regulier gedrag was van de groep vermeende verdachten.

De namen van de verdachten, omdat ze minderjarig waren, werden door de politie achtergehouden.

Bovendien hebben de ouders van de verdachten geweigerd om met de Thaise media over de zaak te praten vanaf het moment van de pers. De Phuket Express merkt op dat de ouders tot nu toe zwaar bekritiseerd zijn op sociale media vanwege hun stilzwijgen.

De video wordt nog steeds veel gedeeld op Thaise sociale media, vanwege gewelddadige inhoud en opname van minderjarigen. De Phuket Express zal de clip niet delen als een kwestie van redactioneel beleid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.