Phuket's grootste verhalen van vorige week: vermiste Duitse toerist domineert Phuket-media, maar vandaag veilig gevonden, en nog veel meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 9 mei 2022 tot en met zondag 15 mei 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

1. Een 76-jarige Duitse toerist is vermist uit een hotel in het Thalang-district en relevante toeristenbureaus zijn naar haar op zoek en vragen het publiek om hulp. (VOND vanmorgen, levend, zwak, maar over het algemeen goed)

Mevrouw Barbara, 76, ze is sinds 9 mei vermist in een hotel in het subdistrict Mai Khaoth2022.

76-jarige Duitse toerist vermist uit hotel in Thalang, relevante instanties vragen om hulp

UPDATE: Zoektocht gaat verder naar de 76-jarige vermiste Duitse toerist in Thalang, Phuket, die vermoedelijk de ziekte van Alzheimer heeft

UPDATE: Vermiste 76-jarige Duitse toerist voor het laatst gezien op camera's terwijl ze op de lokale weg in Mai Khao, Thalang liepen

UPDATE: Nu zes dagen durende zoektocht naar een vermiste 76-jarige Duitse toerist met geheugenproblemen uitgebreid in Phuket

Ze is gevonden levend maar zwak in een ondiep zoetwaterkanaal nabij het Sirinat National Park in het Thalang district vanmorgen (16 mei)!

2. Een 62-jarige grootmoeder belde de pers om hulp nadat haar 12-jarige jongen in het Thalang-district blind was geworden nadat hij naar verluidt een tweede dosis van het Covid-19-vaccin had gekregen, volgens haar. Ondertussen hebben vooraanstaande artsen in Phuket bevestigd dat de blindheid van de jongen volgens hen NIET te wijten was aan een Covid-19-vaccin.

Het verhaal schokte Thaise sociale media, maar artsen uit heel Thailand reageerden snel en verklaarden dat hoewel het incident jammer was, het niets te maken had met Covid-19-vaccins en dat vaccins volgens hen veilig en effectief waren.

De gouverneur van Phuket nam de jongen echter persoonlijk mee naar het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok voor behandeling om te proberen zijn gezichtsvermogen te herstellen.

 

Artsen in Phuket stellen dat een 12-jarige jongen die blind werd NIET van een Covid-19-vaccin was, volgens een viraal verhaal

UPDATE: ฺฺJongen die blind werd door een bacteriële infectie in Phuket nadat een viraal verhaal overheidssteun en steun kreeg

UPDATE: Gouverneur van Phuket neemt blinde jongen persoonlijk mee naar Siriraj-ziekenhuis in Bangkok

3. Een vrouw is doodverklaard nadat ze op 10 mei werd aangevallen door de honden van haar broer in een huis in het district Thalangth.

Mevrouw Sarinrat Laongpanitchakun, 38, werd hevig bloedend gevonden op een balkon voor het huis. Er werden ongeveer drie ernstige wonden gevonden in haar nek aan de linkerkant, die waarschijnlijk van hoektanden waren. De Phuket Express betuigt ons medeleven aan haar vrienden en familie.

Vrouw sterft na aangevallen te zijn in Thalang, Phuket door honden van haar broer

4. Phuket verwacht meer dan een miljard baht te genereren over het huidige vierdaagse lange vakantieweekend, zegt het Phuket TAT-kantoor.

Mevr. Nantasiri Ronsiri, de directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Phuket Office zei dat van 13 tot 16 mei, een lange vakantie, de stad ongeveer 1.8 miljard baht genereerde.

Phuket verwacht meer dan miljard baht te genereren tijdens vierdaags vakantieweekend

5. Patong en toeristische steden, waaronder Pattaya, hebben 'speciale zones' nodig met uitgaansgelegenheden die tot 4 uur 's ochtends open zijn, maar exploitanten van uitgaansgelegenheden moeten meer belasting betalen, aldus 'Prab Keesin', een prominente zakenman uit Patong.

Uitbaters van uitgaansgelegenheden in de speciale zones moeten ook meer belasting betalen omdat ze meer voordelen krijgen, zegt Prab Keesin.

Patong en toeristische steden, waaronder Pattaya, hebben 'speciale zonering' nodig met uitgaansgelegenheden die tot 4 uur 's ochtends open zijn, maar moeten meer belasting betalen, suggereert 'Prab Keesin', Patong-zakenman

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.