Phuket Light Rail is officieel gepauzeerd voor beoordeling van het projectbudget

FILE FOTO

Phuket -

De lang voorgestelde en besproken Phuket Light Rail van het noorden naar het zuiden van het eiland is officieel gepauzeerd voor wat relevante instanties een projectbudgetbeoordeling noemen.

De Mass Rapid Transport Authority (MRTA) werkt al jaren aan de introductie van een Phuket Light Rail of TRAM Phuket-project. Het vorige bouwplan begon in 2020 en zou naar verwachting in 2023 klaar zijn voor gebruik. Het project loopt nu echter aanzienlijk achter op schema.

De laatste update is dat de MRTA opdracht heeft gegeven voor een beoordeling van het project voor de eerste fase van de Phuket International Airport in het noorden naar de Chalong Circle in het zuiden, dat ongeveer 42 kilometer is. Het project is bedoeld om verkeersproblemen op te lossen en bewoners en toeristen te voorzien van beter openbaar vervoer.

FILE FOTO

De directeur van de MRTA, de heer Pakapong Sirikantamart, vertelde The Phuket Express: “Vanaf de huidige situatie wil het ministerie van Transport het budget zoveel mogelijk verlagen. Het voorstel om het budget te verlagen is om het beste te passen bij mensen, service en een passende servicevergoeding. Ons doel voor de consumentenvergoeding voor de service zal ongeveer 20 baht tot 40 baht zijn wanneer deze is voltooid.

“Veel mensen zijn bang dat alleen toeristen de TRAM zullen gebruiken en niet de lokale bevolking of bewoners vanwege de prijsstelling. Een eerdere studie stelde dat het spoor een modeltarief zal gebruiken dat vergelijkbaar is met dat van Bangkok, dat toeneemt vanwege de afstand en het aantal stations waar de trein stopt. We streven nu echter naar een standaardtarief dat anders moet zijn en in zones moet worden verdeeld.” Pakapong gesloten.

Er was geen vaste tijdlijn aangekondigd voor hoe lang de pauze zou duren, notities The Phuket Express.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.