Vermiste 76-jarige Duitse toerist vermist sinds 9 mei in Phuket levend maar zwak gevonden in een kanaal in Sirinat National Park

Sakoo, Thalang –

Een vermiste 76-jarige Duitse toerist werd vanochtend levend maar zwak gevonden in een ondiep kanaal in het Sirinat National Park door een team van reddingswerkers (16 mei) in het Thalang-district.

Onze eerdere verhalen:

Een 76-jarige Duitse toerist met medische problemen met geheugenverlies wordt sinds 9 mei al meer dan vijf dagen vermist op Phuket. De zoektocht is uitgebreid naar het nationale park Sirinat.

https://thephuketexpress.com/2022/05/14/update-now-six-day-search-for-a-missing-76-year-old-german-tourist-with-memory-issues-expanded-in-phuket/

Na een zoektocht van acht dagen werd mevrouw Barbara Lange, 76, uit Duitsland, om 11 uur levend gevonden door officieren van het nationale park liggend in een klein ondiep zoetwaterkanaal in het Sirinat National Park-gebied. Ze was koud, geschrokken en zwak. Ze werd met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor medisch onderzoek, maar zal naar verwachting herstellen.

Mevrouw Lange lijdt aan geheugenverlies en het is onwaarschijnlijk dat ze zich haar beproeving kan herinneren, maar haar familie en vrienden zijn naar verluidt de teams van tientallen vrijwilligers die het Sirinat National Park-gebied voor haar hebben afgezocht enorm dankbaar. Ze was vorige week gesignaleerd terwijl ze over een weg in de buurt van het park liep, wat ertoe leidde dat ambtenaren inzoomden op het park als zoeklocatie.

De zoektocht naar mevrouw Lange volgde haar tijdens een wandeling en het verlaten van haar hotelkamer op 9 mei in de buurt van het Mai Khao-gebied. Ze was op 5 mei in Phuket aangekomen voor een vakantie met haar familie en naar verluidt ging ze graag wandelen, ondanks haar geheugenverlies.

Voorafgaand aan dit meest recente incident was ze in feite een korte tijd vermist geweest op een andere wandeling, maar was snel gevonden door de toeristenpolitie. Het was echter het tweede incident dat de nationale krantenkoppen in Thailand haalde.

TPN media zal hierover verdere updates verstrekken zodra deze beschikbaar zijn.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.