Vluchten en hotelboekingen in Phuket en Samui bijna volgeboekt door Thaise en buitenlandse toeristen voor vierdaags lang weekend

FOTO: Workpoint Nieuws

Zuid-Thailand –

Een aantal vluchten en hotelboekingen in Phuket en Samui waren bijna volgeboekt door zowel Thaise als buitenlandse toeristen tijdens het vierdaagse lange weekend, wat duidelijke tekenen van herstel van het toerisme vertoonde, meldde regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana vandaag, 16 mei.

De woordvoerder onthulde dat ongeveer 44.46 procent van de 70,000 beschikbare kamers in hotels in Phuket waren geboekt voor 13 – 16 mei. En 60-80 procent van de boekingen waren in de populaire toeristische bestemmingen, zoals Patong Beach, Kamala Beach, Surin Beach, Kata Beach, Karon Beach, het centrum van Phuket en nabijgelegen gebieden.

Het gemiddelde aantal inkomende reizigers is ongeveer 4,000 mensen/dag vanaf 27 internationale vluchten. Ongeveer 100 vluchten van zeven binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, die ongeveer 15,000 passagiers vervoeren, zijn per dag geland op Phuket International Airport. De verwachting is dat de bezoekers, zowel Thais als buitenlanders, tijdens het 1,826.19-daagse lange weekend een gemiddeld inkomen van 4 miljoen baht zullen genereren.

FOTO: Prachachat

In Samui reisden naar verluidt veel toeristen naar het eiland voor de "Full Moon Party" van vandaag, die de economie van de lokale restaurants en toerismegerelateerde bedrijven van Koh Samui en Koh Phangan aanzienlijk had gestimuleerd.

"Als gevolg van de versoepelingsmaatregelen van de staat in maart-mei of het "hoogseizoen" van Thailand, komen de toeristische sectoren en populaire toeristische attracties in het zuiden en veel gebieden in het land weer tot leven. Ondertussen had de premier de politie en aanverwante instanties op de toeristische bestemmingen opgedragen om de veiligheid van toeristen, zowel Thais als buitenlanders, strikt te bewaken, en het Thaise volk gevraagd te helpen een goed toeristisch imago te behouden om de economie te stimuleren en inkomsten te genereren voor de land in de toekomst”, voegde Thanakorn eraan toe.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.