Phuket verwacht meer dan miljard baht te genereren tijdens vierdaags vakantieweekend

Phuket -

  Phuket verwacht meer dan een miljard baht te genereren over het huidige vierdaagse lange vakantieweekend, zegt het Phuket TAT-kantoor.

Mevrouw Nantasiri Ronsiri, de directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Phuket Office, vertelde The Phuket Express: "Van 13 mei tot 16 meith we hebben een aanzienlijke toename gezien in het boeken van hotelkamers op het eiland. De meeste zijn last-minute boekingen. De gemiddelde verblijfsduur is 2.49 nachten. Kamers op het hele eiland zijn de eerste twee nachten van het vakantieweekend volgeboekt en we verwachten vergelijkbare resultaten op zondag en maandag.”

"De beste gebieden voor hotelboekingen zijn in de buurt van Patong Beach, Kamala Beach, Surin Beach, Kata Beach, Karon Beach en in de oude binnenstad van Phuket," voegde Nantasiri toe.

“Elke dag arriveren er ongeveer 100 binnenlandse vluchten op de internationale luchthaven van Phuket met 15,000 binnenlandse passagiers per dag, en we krijgen momenteel ook ongeveer 4,000 internationale passagiers. We hebben in totaal 150,596 bezoekers aan Phuket voorspeld tijdens deze lange vakanties, waarvan we schatten dat het ongeveer 1.8 miljard baht zal opleveren voor de economie van Phuket.” concludeerde Nantasiri.

Nantasiri schreef de toename van het toerisme niet alleen toe aan het vakantieweekend, maar ook aan de gestaag versoepelde Covid-19-beperkingen. De Phuket Express merkt op dat het Center for Covid-19 Situation Administration, of CCSA, in Bangkok, op vrijdag 20 mei bijeen zal komen om het potentieel van meer versoepeling van de beperkingen te bespreken, aangezien het aantal Covid-19-gevallen op nationaal niveau blijft dalen. Enkele van de punten die mogelijk op de agenda staan, zijn het impopulaire Thailand Pass-programma voor internationale aankomsten en de legale opening van de bar- en entertainmentindustrie, die momenteel functioneert als omgebouwde restaurants met vroege sluitingstijden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.