UPDATE: Gouverneur van Phuket neemt blinde jongen persoonlijk mee naar Siriraj-ziekenhuis in Bangkok

Phuket -

  De gouverneur van Phuket neemt een Thalang-jongen die onlangs blind werd en in de pers viraal ging, naar het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok voor behandeling om te proberen zijn gezichtsvermogen te herstellen.

Eerst onze eerdere berichtgeving over dit verhaal:

Een 62-jarige grootmoeder belde de pers om hulp nadat haar 12-jarige jongen in het Thalang-district blind was geworden nadat hij naar verluidt een tweede dosis van het Covid-19-vaccin had gekregen, aldus haar. Ondertussen hebben vooraanstaande artsen in Phuket bevestigd dat de blindheid van de jongen volgens hen NIET te wijten was aan een Covid-19-vaccin.

Artsen in Phuket stellen dat een 12-jarige jongen die blind werd NIET van een Covid-19-vaccin was, volgens een viraal verhaal

Bijgewerkt verhaal:

Op dinsdag (10 meith), bezocht mevrouw Laksana Issarangkun Na Ayutthaya, de directeur van de Phuket Social Development and Human Security Agency, de jongen en zijn familie in zijn huis in het Thalang-district. Ze kregen de nodige spullen om in te leven en wat financiële steun.

UPDATE: ฺฺJongen die blind werd door een bacteriële infectie in Phuket nadat een viraal verhaal overheidssteun en steun kreeg

Nu voor onze laatste update:

Vandaag (12 mei)th), gaan Phuket-functionarissen onder leiding van de Phuket-gouverneur Narong Woonciew en doktoren van het Vachira Phuket-ziekenhuis, samen met de grootouders van de jongen, naar het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok.

Dokter Suppalack Laonngpetch, de adjunct-directeur van het Vachira Phuket Hospital, vertelde The Phuket Express: “We proberen de jongen en zijn familie vertrouwen te geven over onze eerdere behandelingen die we hem hebben gegeven. Tegelijkertijd zetten we de behandeling van zijn blindheid in de toekomst voort en bieden we ook de behandeling van zijn huidige sinusziekte.”

De heer Gan Saeong, de grootvader van de jongen, vertelde The Phuket Express: “We zijn erg blij dat veel ambtenaren ons hebben geholpen en we hebben nu meer hoop. Ons kleinkind kon vannacht niet slapen van opwinding. We proberen hem aan te moedigen dat hij zal herstellen en zijn gezichtsvermogen weer terug kan krijgen.”

De jongen en zijn familie bedankten de gouverneur van Phuket en andere relevante functionarissen voor hun hulp bij de situatie en zijn grootouders zeiden na een gesprek met doktoren dat ze begrepen dat de oorzaak van de blindheid van de jongen geen Covid-19-vaccin was.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.