Thaise marine zoekt naar vermiste toeristen op zee bij Lanta Island, Krabi, later veilig gevonden op het land

Koh Lanta, Krabi-

  Officieren van de Royal Thai Navy gingen op zoek naar twee niet-geïdentificeerde toeristen in de zee bij Lanta Island, Krabi nadat ze als vermist waren opgegeven in de zee, maar ze werden later veilig op het land gevonden.

Marineofficieren werden gisteren (11 mei) op ​​de hoogte gebracht door omwonendenth) dat twee toeristen die op surfplanken zaten in de buurt van Klong Dao Beach op het eiland Lan Ta Yai, niet in staat waren om terug naar het strand te komen vanwege de sterke wind en golven en verdwenen uit het zicht van de lokale bevolking. De lokale bevolking was zich ervan bewust dat de twee toeristen in gevaar zouden kunnen zijn.

De nationaliteit, leeftijd en namen van de toeristen werden niet vrijgegeven aan de pers.

Marineofficieren gingen de zee in en namen contact op met nabijgelegen hotels om te zien of er klanten als vermist werden opgegeven.

Het zoeken duurde meer dan een uur, terwijl geen van de nabijgelegen hotels vermiste klanten meldde.

Marineofficieren werden later door omwonenden verwittigd dat de twee toeristen die voor het laatst op surfplanken in zee waren gezien, zelf al veilig aan land waren teruggekeerd, maar aanzienlijk langs de kust waren weggespoeld. De toeristen zeiden echter dat ze sterke zwemmers waren en na ongeveer een uur terug naar de kust konden.

Ondertussen er wordt in Phuket verder gezocht naar een vermiste Duitse toerist met medische problemen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.