Thaise marine zoekt naar vermiste toeristen op zee bij Lanta Island, Krabi, later veilig gevonden op het land

Koh Lanta, Krabi-

  Officieren van de Royal Thai Navy gingen op zoek naar twee niet-geïdentificeerde toeristen in de zee bij Lanta Island, Krabi, nadat ze waren vermist in de zee, maar ze werden later veilig op het land gevonden.

Marineofficieren zijn gisteren (11 mei) door omwonenden op de hoogte gebrachtth) dat twee toeristen die op surfplanken zaten in de buurt van Klong Dao Beach op het eiland Lan Ta Yai niet in staat waren om terug te keren naar het strand vanwege de sterke wind en golven en uit het zicht van de lokale bevolking verdwenen. Buurtbewoners waren zich ervan bewust dat de twee toeristen mogelijk gevaar liepen.

De nationaliteit, leeftijden en namen van de toeristen werden niet vrijgegeven aan de pers.

Marineofficieren gingen de zee in en namen contact op met hotels in de buurt om te zien of er klanten als vermist waren opgegeven.

Het zoeken duurde meer dan een uur, terwijl geen van de hotels in de buurt vermiste klanten meldde.

Marineofficieren werden later door lokale bewoners op de hoogte gebracht dat de twee toeristen die voor het laatst op surfplanken in zee waren gezien, zelf al veilig aan land waren gegaan, maar aanzienlijk langs de kust waren gespoeld. De toeristen verklaarden echter dat ze sterke zwemmers waren en na ongeveer een uur weer aan wal konden komen.

Ondertussen in Phuket wordt nog steeds gezocht naar een vermiste Duitse toerist met medische problemen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.