Vierdaagse vakantie met twee officiële evenementen in Thailand, vanaf vrijdag, alcoholverkoopverbod op zondag

Nationaal –

De vierdaagse feestdag ter gelegenheid van twee officiële evenementen in Thailand wordt gehouden met de Royal Plowing Ceremony op vrijdag de 13e en de Vasakha Bucha feestdag op maandag de 16e.

De koninklijke ploegceremonie wordt meestal rond mei gevierd. De datum wordt jaarlijks bepaald door astrologische waarnemingen en dit jaar op de 13e. Het evenement markeert het begin van het rijstseizoen in Thailand.

In de pre-Covid-19 periode vond de koninklijke ceremonie plaats in Sanam Luang in Bangkok. Ossen waren gekleed in rood en goud als gelukskleuren en aten twee van de negen voorbereide planten/vruchten als een landbouwhoroscoop van hoe boeren en de landbouw van het land er in het algemeen in een bepaald jaar uit zouden zien.

Zondag de 15e is gemarkeerd als Visakha Bucha-dag om de geboorte, verlichting en dood van de Boeddha Siddhartha te herdenken. Net als bij andere boeddhistische feestdagen in Thailand, zouden Thaise boeddhisten zich verzamelen bij lokale tempels om verdienste te maken en de gelegenheid te vieren.

Onder de preventieve maatregelen zouden gelovigen ook voedsel en bloemen aanbieden aan monniken, luisteren naar preken over de leer van Boeddha en de dag in de tempel doorbrengen met mediteren voordat ze 's avonds met kaarsen door de tempel liepen.

Aangezien de feestdag op zondag werd gehouden, is maandag de 16e een vervangende feestdag voor de Visakha Bucha-dag. Daarom heeft Thailand dit jaar in mei een vierdaagse vakantie.

En als een feestdag zullen overheidsgebouwen gesloten zijn, inclusief immigratie voor de gehele periode van vier dagen. Sommige bankkantoren en bedrijven zijn een lang weekend gesloten.

Alcoholverkoop is alleen verboden op Visakha Bucha-dag, zondag de vijftiende, maar zal 24 uur duren en lezers moeten worden geadviseerd om van tevoren een voorraad in te slaan als ze drinkers zijn en dat bars en nachtleven, momenteel omgebouwde restaurants, deze dag gesloten zullen zijn.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/