UPDATE: ฺฺJongen die blind werd door een bacteriële infectie in Phuket nadat een viraal verhaal overheidssteun en steun kreeg

Phuket –

  Een 12-jarige jongen in Thalang die blind werd na een bacteriële infectie nadat zijn verhaal viraal was gegaan, krijgt steun van relevante sociale instanties in Phuket.

Eerst onze eerdere berichtgeving over dit verhaal:

 Een 62-jarige grootmoeder belde de pers om hulp nadat haar 12-jarige jongen in het Thalang-district blind was geworden nadat hij naar verluidt een tweede dosis van het Covid-19-vaccin had gekregen, aldus haar. Ondertussen hebben vooraanstaande artsen in Phuket bevestigd dat de blindheid van de jongen volgens hen NIET te wijten was aan een Covid-19-vaccin.

Artsen in Phuket stellen dat een 12-jarige jongen die blind werd NIET van een Covid-19-vaccin was, volgens een viraal verhaal

Nu, voor onze update:

Gisteren (10 mei)th), bezocht mevrouw Laksana Issarangkun Na Ayutthaya, de directeur van de Phuket Social Development and Human Security Agency, de jongen en zijn familie in zijn huis in het Thalang-district. Ze kregen de nodige spullen om in te leven en wat financiële steun.

Mevrouw Laksana vertelde de Phuket Express: “We hebben de jongen al eerder geholpen. We zijn benaderd door zijn leraren op zijn school. Hij staat geregistreerd als gehandicapt, wat betekent dat hij de afgelopen twee maanden elke maand 1,000 baht aan officiële overheidssteun heeft ontvangen.”

“Hij zal worden ingeschreven bij de Children Protection Foundation, waar hij ook geld zal ontvangen voor zijn opleiding en gezondheidsbehandeling. We gaan zijn familie ook in de nabije toekomst ondersteunen.” Laksana concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.