Thai Meteorological Department waarschuwt voor aanhoudende regenval en geïsoleerde zware regenval in Thailand, vooral in het zuiden, als gevolg van tropische cycloon 'Asani'

Nationaal –

De Thaise Meteorologische Afdeling heeft gewaarschuwd voor een tropische cycloon 'Asani' in de Golf van Bengalen, India, die kan leiden tot aanhoudende regenval met geïsoleerde zware regenval boven Thailand, vooral in het zuiden.

De aankondiging meldde dat de zware cycloon 'Asani' op dinsdag 10 mei om 4:00 uur plaatsvond boven de kust van centraal India. met een breedtegraad van 14.7 graden noorderbreedte en een lengtegraad van 84.3 graden oost. Met zijn maximale aanhoudende wind van ongeveer 90 km./u verplaatst de storm zich west-noordwest met een snelheid van ongeveer 14 km./u. om op 10 en 11 mei aan land te komen boven centraal India.

Hoewel de storm geen directe impact had op Thailand, zal hij de heersende wind versterken die over het land, de Golf van Thailand en de Andamanse Zee trekt. Het resulteert in aanhoudende regenval met geïsoleerde zware regenval over het land, terwijl het zuiden op sommige plaatsen zeer zware regenval heeft.

Ondertussen wordt de wind over de Andamanse Zee en de Golf zwakker, waardoor de golven in de Andamanse Zee ongeveer 1-2 meter hoog zijn, ongeveer 1 meter in de Golf en ongeveer 2 meter in onweersbuien.

Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en kleine boten moeten tijdens onweersbuien uit de oceaan blijven. Mensen in het zuiden moeten oppassen voor de ernstige omstandigheden die plotselinge overstromingen kunnen veroorzaken.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.