Patong en toeristische steden, waaronder Pattaya, hebben 'speciale zonering' nodig met uitgaansgelegenheden die tot 4 uur 's ochtends open zijn, maar moeten meer belasting betalen, suggereert 'Prab Keesin', Patong-zakenman

Patong, Phuket –

  Patong en toeristische steden, waaronder Pattaya, hebben 'speciale zonering' nodig met uitgaansgelegenheden die tot 4 uur 's ochtends open zijn, maar exploitanten van uitgaansgelegenheden moeten meer belasting betalen, volgens 'Prab Keesin', een prominente zakenman uit Patong.

Preechavude 'Prab Keesin' is de voorzitter van de Pisona Group, hoofd van de Patong Development Foundation en voormalig adviseur van de president van de Patong Entertainment Business Association (PEBA).

Lees meer over ons vorige verhaal in onderstaande link.

https://thephuketexpress.com/2022/05/05/prab-keesin-resigning-as-advisor-and-president-of-the-patong-entertainment-business-association/

Prab vertelde de Phuket Express: "Ik ben blij dat Big Joke officieel gaat bespreken met Phuket-functionarissen en het Center for Covid-19 Situation Administration, of CCSA, over het wettelijk verlengen van de sluitingstijd en drinkuren van restaurants."

Lees meer over ons vorige verhaal in onderstaande link.

https://thephuketexpress.com/2022/05/08/big-joke-to-discuss-with-relevant-officials-about-legally-reopening-nightlife-industry-extending-business-hours-in-phuket-pattaya-and-other-tourism-zones/

“Wat we echter echt willen zien, is speciale zonering voor beroemde toeristische steden zoals Patong (in Phuket), Pattaya (in Chonburi) of Sukhumvit, Thonglor en Khaosan Road (in Bangkok).

“Dit zijn belangrijke toeristische gebieden waar veel buitenlandse toeristen zijn geweest. We willen dat deze gebieden een speciale zone worden met verschillende wettelijke sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden.”

“Wat de meeste ondernemers willen, is dat ze de locaties pas in de ochtend openen, maar we willen dat toeristen wat meer tijd hebben om van hun nachtleven te genieten. We willen toeristen tevreden maken met hun reis naar Patong en Thailand.”

"Er is veel onderzoek en analyse gedaan over het openen van uitgaansgelegenheden tot 4:00 uur, dit is goed voor de economie, gemeenschappen en het milieu. Het is beter als wetten kunnen worden gewijzigd. Uitgaansgelegenheden kunnen veel geld verdienen van 1 uur tot 00 uur.”

“Maar ook uitgaansexploitanten in de speciale zones moeten meer belasting betalen omdat ze meer uitkeringen krijgen. We moeten toegeven dat we een aantal negatieve effecten hebben gehad op lokale gemeenschappen. De belangrijkste dingen om het toerisme te verbeteren, zijn ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en dienstverlening.”

Ondertussen heeft een groep exploitanten van uitgaansgelegenheden in het nachtleven een voorstelbrief ingediend bij premier Prayut Chan-O'Cha om hun bedrijven wettelijk te laten heropenen, voornamelijk in "blauwe zone"-gebieden die gericht zijn op toerisme, zoals Phuket en Pattaya, om te helpen promoten toerisme vanaf 1 juni.

https://thephuketexpress.com/2022/05/09/entertainment-venue-operators-call-for-bars-and-nightlife-in-tourism-blue-zone-areas-to-be-fully-legally-reopened-in-june/

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.