Twee jonge noordoostelijke Thaise jongens probeerden niet meer 1,450 kilometer naar Phuket te lopen om hun neef te bezoeken

FOTO: Baan Dung-update

Phuket -

Twee jonge Noordoost-jongens uit Udon Thani maakten zich op om 1,450 kilometer naar Phuket te lopen met slechts 10 baht en een zak bananen om hun neef te bezoeken voordat een barmhartige Samaritaan hen terug naar huis bracht.

De twee jongens, 14 en 12 jaar oud, werden gevonden op een lokale weg in Udon Thani met een rugzak, tien baht en een zak bananen.

Een barmhartige Samaritaan, meneer Weerapong Raksamuewong, stopte om met de twee jongens te praten. De twee jongens, wier namen vanwege hun leeftijd niet werden genoemd, zeiden: "We komen uit een nabijgelegen dorp. Wij wonen hier met onze oma en opa. Onze ouders werken in Phang Nga, ten noorden van Phuket.”

"We liepen naar Phuket om onze neef te bezoeken. We hebben tien baht. We weten niet hoe ver Phuket is, maar we waren van plan erheen te lopen.”

De twee jongens kwamen uiteindelijk overeen om terug te gaan naar hun grootouders. Hun grootouders waren erg blij dat hun kleinkinderen weer naar huis gingen en beloofden hen in de toekomst beter in de gaten te houden. De grootouders zeiden ook dat ze zouden regelen dat de jongens hun neef en ouders in de nabije toekomst zouden ontmoeten, zonder naar Phuket te hoeven lopen.

Het verhaal ging eerder vandaag viraal op Thaise media, merkt TPN-media op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.