Exploitanten van uitgaansgelegenheden pleiten ervoor dat bars en uitgaansgelegenheden in toeristische "blauwe zone"-gebieden in juni volledig en wettelijk worden heropend

Bangkok -

Een groep exploitanten van uitgaansgelegenheden heeft een voorstelbrief ingediend bij premier Prayut Chan-O'Cha om wettelijk toe te staan ​​dat hun bedrijven worden heropend, voornamelijk in "blauwe zone"-gebieden die gericht zijn op toerisme zoals Phuket en Pattaya, om het toerisme te helpen bevorderen vanaf 1 juni.

Ze riepen de regering ook op om tegen 19 juli door te gaan met de herdefiniëring van Covid-1 als endemische ziekte in Thailand, zoals gepland door het ministerie van Volksgezondheid. De regering moet uitgaan van uitgaansgelegenheden, waaronder bars, pubs en karaokelounges, die zijn gecertificeerd door SHA Plus of Thai Stop COVID 2 Plus, volgens hen weer normaal te openen. Momenteel zijn de locaties landelijk wettelijk gesloten en opereren ze als "restaurants" met vroege sluitingstijden en veel regels.

In de eerste fase van de voorstelbrief zouden uitgaansgelegenheden in 12 "blauwe zone"-provincies en andere bepaalde "blauwe zones" in 16 andere provincies als eerste vanaf 1 juni weer open mogen. Vervolgens moet in de tweede fase de heropening van dergelijke locaties vanaf 1 juli landelijk worden toegestaan.

FOTO: Bangkok Biz News

Sanga Ruangwattanakul, voorzitter van de Khaosan Road Business Association, vertelde de Associated Press vandaag, 9 mei, dat de vereniging er ook bij de premier op aandrong om het nooddecreet en de wet op overdraagbare ziekten te annuleren, aangezien deze van invloed kunnen zijn op de verzekeringsaankopen van internationale toeristen en hun besluiten om het land te bezoeken.

“Toen het land eenmaal heropend was, zouden uitgaansgelegenheden ook heropend moeten worden, omdat het nachtleven een van de belangrijkste redenen was waarom buitenlandse toeristen Thailand bezochten. Daarom moeten we zo snel mogelijk pronken met ons toeristisch potentieel voor andere toeristische landen', zei de president.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.