Alle passagiers in voertuigen in Thailand moeten veiligheidsgordels dragen, kinderen onder de 6 jaar moeten gedurende de hele reis in een autostoeltje worden geplaatst, met ingang van 4 september

Nationaal –

Alle passagiers in voertuigen moeten veiligheidsgordels dragen en er moet een kinderautostoeltje worden voorzien voor kinderen jonger dan zes jaar gedurende de hele reis, volgens de gewijzigde Landverkeerswet die op zaterdag 7 mei in de Royal Gazette is gepubliceerd.

Volgens de aankondiging moeten bestuurders te allen tijde een veiligheidsgordel dragen tijdens het besturen van het voertuig. Passagiers voorin en op andere stoelen van de voertuigen zijn nu ook verplicht om altijd veiligheidsgordels te dragen.

Kinderen jonger dan zes jaar moeten in een autostoeltje voor kinderen of een speciale stoel zitten om letsel bij een ongeval tijdens het reizen in het voertuig te voorkomen. Passagiers die kleiner zijn dan 135 centimeter moeten ook te allen tijde een veiligheidsgordel dragen of een speciale stoel gebruiken om verwondingen bij een ongeval te voorkomen.

Elke bestuurder of passagier met een gezondheidsprobleem waardoor ze geen veiligheidsgordel kunnen dragen, is vrijgesteld, maar er moet een alternatieve maatregel worden genomen om ze tijdens de reis vast te zetten.

Overtreders riskeren een boete van maximaal 2,000 baht. De wet treedt in werking 120 dagen na publicatie in de Royal Gazette, of vanaf 4 september.

 

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/