Drie zwerfhonden gered na val in afvalwaterretentievijver in Thalang

Phuket -

  Drie zwerfhonden zijn veilig gered nadat ze afgelopen weekend in een afvalwaterreservoir in het Thalang-district waren gevallen.

Reddingswerkers werden op vrijdag (2 mei) om 40 uur in Baan Para, deeldistrict Paklok, verwittigd door omwonenden. Ze kwamen ter plaatse en troffen drie zwerfhonden aan in een uitgestrekte afvalwaterretentievijver met een zwarte, gladde plastic ondergrond. De drie dieren probeerden uit de vijver te komen, maar faalden omdat het te glad en steil was.

Omwonenden verklaarden dat eerst een hond in het water viel en de andere twee dieren leken te proberen hun vriend te redden door ook de vijver in te gaan, maar alle drie de hoektanden kwamen toen vast te zitten.

Reddingswerkers gebruikten een ladder om in de vijver te plaatsen. Ze gebruikten touwen om de honden stevig vast te binden voordat ze hielpen ze uit de vijver te trekken.

Alle drie de zwerfhonden waren veilig, maar hongerig en moe. Reddingswerkers voorzagen hen van een maaltijd en stelden de lokale bewoners voor om de vijver af te schermen om te voorkomen dat dieren of zelfs kinderen het gebied binnenkomen en vast komen te zitten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.