Big Joke om met relevante functionarissen te bespreken over het wettelijk heropenen van de nachtlevenindustrie, verlenging van de openingstijden in Phuket, Pattaya en andere toeristische zones

Phuket-

Big Joke, assistent van de nationale politiechef, gaat officieel bespreken met Phuket-functionarissen en het Center for Covid-19 Situation Administration, of CCSA, over het wettelijk verlengen van de sluitingstijd en drinkuren van restaurants.

Lokale pers in Phuket vroeg de assistent van de nationale politiechef luitenant-generaal Surachate "Big Joke" Hakparn na een persconferentie Vrijdag (6 mei) over een lopend debat over de bar- en entertainmentindustrie en wettelijke openingstijden. Dit debat is verhit in toeristische zones, die willen dat hun economisch rijdende nachtleven legaal wordt heropend en dat de uren worden verlengd vanaf de huidige sluitingstijd van middernacht voor locaties waar alcohol wordt geschonken.

Surachate werd om zijn mening gevraagd met betrekking tot de opening van Thailand voor internationale toeristen na 1 meist met het vervallen van het impopulaire Test and go-programma, maar de sluitingstijden en drinkuren van restaurants zijn nog steeds beperkt in het kader van de nationale maatregel voor Covid-19-metingen. Toeristen kunnen niet ten volle genieten van hun tijd in toeristische gebieden, volgens lokale ondernemers die beweren dat middernacht te vroeg is voor het nachtleven in toeristische zones.

Technisch gezien zijn bars en uitgaansgelegenheden in het hele land nog steeds wettelijk gesloten als onderdeel van de Covid-19-regels die sinds 10 april 2021 van kracht zijn en alleen als omgebouwde "restaurants" werken.

Luitenant-generaal Surachate vertelde The Phuket Express: "We denken hierover na. We gaan in overleg met Phuket en andere relevante functionarissen om verlenging van de sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden aan te vragen. We zijn ons ervan bewust dat met name Pattaya ook hard aandringt op een legale verlenging van de sluitingstijden en het volledig heropenen van hun nachtleven."

“Dit hangt echter af van de provincie en de ziektebestrijdingscommissie, en het Center for Covid-19 Situation Administration, CCSA. Ik begrijp hoe ondernemers en exploitanten van uitgaansgelegenheden zich voelen. IEDEREEN LIJKT!,” voegde hij eraan toe, de nadruk op iedereen leggend.

De CCSA, merkt The Phuket Express op, heeft geen definitieve uitspraken gedaan over een legale heropening van uitgaansgelegenheden of het toestaan ​​van toeristische gebieden zoals Pattaya en Phuket om de sluitingstijden te verlengen of een uitzondering te maken op nationale regels. De CCSA heeft alleen gezegd dat meer beperkingen zullen worden versoepeld naarmate Thailand dichterbij komt en Covid-19 als een endemische ziekte beschouwt, gepland voor ongeveer juli.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.