Grote stormen zullen dit weekend alle regio's treffen, waarschuwt Thai Meteorological Department

FOTO: Naewna

nationaal —

De Thaise Meteorologische Afdeling heeft vandaag, 7 mei, een weerwaarschuwing afgegeven voor een naderende grote storm die waarschijnlijk 53 provincies in het hele land zal treffen.  

Als gevolg van de aankondiging zal de zuidoostelijke wind boven de Golf en het zuiden sterker worden, wat in de komende 24 uur in bepaalde gebieden zware of zeer zware regen zal veroorzaken, terwijl het noorden, noordoosten, midden en oosten, inclusief Bangkok en zijn omgeving, ook zullen toenemen. krijgen in ongeveer 60-70% van de gebieden te maken met toenemende regen. 

De getroffen gebieden zijn als volgt:

Noorden: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Tak, Kamphaeng Phet, Phitsanulok, Phichit en Phetchabun zullen onweersbuien zien. De hoogste en laagste temperaturen zijn respectievelijk 31-36 graden en 22-25 graden.

Noordoosten: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Khon Kaen, Kalasin, Maha Sarakham, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram en Surin zullen overdag ook warm en zwak weer zien. De hoogste en laagste temperaturen zijn 31-33 graden en 23-25 ​​graden.

Central: Uthai Thani, Suphan Buri, Kanchanaburi, Ratchaburi, Samut Songkhram, Samut Sakhon en Nakhon Pathom. De hoogste en laagste temperaturen zijn  32-36 graden en 23-27 graden.

Oosten: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat. De hoogste en laagste temperaturen zijn  33-35 graden en 24-25 graden. De zuidoostelijke wind is 15-35 km/u. Golfhoogte 1-2 meter en 2 meter uit de kust.

Zuidoost: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Yala, Pattani en Narathiwat. De hoogste en laagste temperaturen zijn 28-34 graden en 23-25 graden. De zuidelijke winden zijn 15-35 km/u en de golfhoogte is 1-2 meter boven Surat Thani. De zuidoostelijke 15-30 km/u en golfhoogte 1 meter onder Nakhon Si Thammarat.     

Zuidwesten: Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun. De hoogste en laagste temperaturen zijn 30-35 graden en 24-26 graden. De zuidelijke winden zijn 20-35 km/u. Golfhoogte 2 meter en 2 meter uit de kust.

Bangkok en omgeving: De hoogste en laagste temperaturen zijn 33-36 graden en 26-27 graden.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/