UPDATE: Kamala Beach wordt een nieuw herkenningspunt als de haaien terugkeren, zegt de lokale chef van Kamala, maar niet iedereen is het daarmee eens

Kamala, Phuket –

  Kamala Beach in het district Kathu wordt een nieuw herkenningspunt voor Phuket als het zeedier dat een Oekraïens/Thaise jongen beet een haai was, zegt de Administratieve Chief Officer van Kamala.

Ons vorige verhaal:

Een marinefunctionaris heeft verklaard dat hij gelooft dat het zeedier dat afgelopen weekend een jonge jongen, een huistoerist, op Kamala Beach in Phuket beet, inderdaad een haai was en geen barracuda, zoals sommigen dachten.

UPDATE: Marine-functionaris in Phuket gelooft dat het een haai was die een jongen beet op Kamala Beach in het weekend, jongen vertelt zijn verhaal

De Kathu District Chief bezocht Kamala Beach in het Kathu district opnieuw nadat een 8-jarige Oekraïense jongen gewond was geraakt door een zeedier. Thaise en buitenlandse toeristen konden nog steeds genieten van het strand en zwemmen in het water.

UPDATE: Toeristen genieten nog steeds van Kamala Beach nadat Oekraïens-Thaise jongen gewond is geraakt door zeedier, zegt Kathu District Chief

Juta Dumluck, hoofd van de administratieve organisatie van Kamala Tambon, vertelde The Phuket Express: "In de afgelopen twee jaar, tijdens de Covid-19-crisis, heeft de natuur zich veel hersteld omdat er niet veel toeristen op het strand waren vanwege de voortdurende grenssluitingen en beperkingen . Dit heeft ook het leven in zee de kans gegeven om te herstellen.”

“Als het een haai was die de Oekraïense jongen beet, zou Kamala Beach een nieuwe ecologische mijlpaal in Phuket kunnen zijn. Het zal meer toeristen aantrekken om Kamala Beach te bezoeken, vooral degenen die geïnteresseerd zijn in milieu- en natuurtoerisme.” verklaarde de heer Dumluck.

"We houden het strand schoon en veilig om zowel Thai als toeristen te verwelkomen, zelfs als het een haai was, zou veiligheid een topprioriteit zijn." De heer Dumluck besloot.

De Phuket Express merkt op dat niet iedereen de mening van Dumluck deelt, met veel paraplu- en voedselverkopers op het strand die nerveus zijn dat als haaien terugkeren naar Kamala Beach, zelfs relatief vreedzame, dit het toerisme zou kunnen schaden en mensen misschien bang zijn om naar het strand of bij het water komen. Op hun beurt zijn ze bezorgd dat dit hun bedrijf en inkomen zou kunnen beïnvloeden.

Veel verkopers van Kamala Beach verklaarden ook dat "milieutoeristen" als geheel naar hun mening niet veel geld uitgaven in vergelijking met gewone toeristen en betwijfelden of dit een grote impact zou hebben.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.