Buitenlandse toerist betrapt op video terwijl hij zit bij een lokaal heiligdom op de markt van Phuket, wat aanleiding geeft tot een viraal onderwerp in Thailand

Phuket -

Lokale verslaggevers gingen gisteren, 5 mei, het gebied van Chillva Market in Phuket onderzoeken, nadat een video van een vrouwelijke buitenlander die betrapt werd terwijl ze aan een tafel bij een heiligdom zat en op haar mobiele telefoon speelde, viraal ging in Thailand.

Op de video was te zien dat de buitenlander op een stoel voor het heiligdom van de markt zat zonder te beseffen dat ze op een top zat waar mensen bloemen, drankjes en offergaven aan de glans zouden plaatsen.

Kledingverkoper Pussadee Chakmanon vertelde verslaggevers over het incident dat ze de toerist bij het heiligdom zag zitten. Daarna begroette ze haar voordat ze de glans bewees.

'Ze wist het waarschijnlijk niet. ze zat en speelde aan de telefoon en niemand vertelde haar erover. Ik begrijp dat ze onze cultuur niet kende', zei ze.

TikTok tiktikphonkaset

Een andere handelaar, Wirot Somjit, die ook getuige was van het incident, zei dat er twee buitenlanders waren en een van hen had bijna geen batterij meer, dus stopte ze bij het heiligdom om haar telefoon op te laden omdat er een kabeldraad in de buurt was.

Ze zat daar ongeveer 10 minuten totdat een klant haar adviseerde hier niet te zitten en haar uitlegde waar ze aan zat. Toen zeiden sommigen ook tegen haar dat het ongepast was.

“Ze schrok en stond meteen op. Ik had niet gedacht dat ze daar zou zitten. Denk maar dat ze de batterij ging opladen, dat is alles. Dus ik heb niets gezegd", voegde hij eraan toe.

Echter, merkt TPN op, sommige Thais hebben online verklaard dat ze diep beledigd waren en wilden dat de toeristen werden gevonden en zich verontschuldigden of zelfs een boete of straf kregen. Het is onduidelijk of de politie van plan is dit te doen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.