85 babyzeeschildpadden komen uit en gaan naar de zee in het noorden van Phuket

Phang Nga-

  Vijfentachtig jonge groene zeeschildpadden zijn met succes uitgekomen en zijn gisteravond (5 mei) naar hun huis in het Thaise Mueang-district, Phang Nga gegaan.th).

Het hoofd van het Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park Phang Nga, de heer Prarob Plangngam, vertelde de Phuket Express vanmorgen, 6 mei 2022, aan de Phuket Express over de succesvolle uitkomst.

“Dit is het vierde nest van zeeschildpadden dit jaar op een strand in het Thai Mueang-district in Phang Nga. Gisteravond om 9:00 zijn 85 baby groene zeeschildpadden uitgebroed nadat hun moeder twee maanden geleden op 106 maart 14 eieren op het strand had gelegdth. De babyschildpadden hadden 52 dagen nodig om uit te komen. Ze gingen allemaal terug naar hun huis in de zee.” De heer Prarob legde het uit.

Sommige van de schildpadden zullen worden gevolgd door mariene functionarissen voor hun veiligheid, voegde Prarob eraan toe, die ook verheugd was dat het zeeleven de afgelopen jaren terugkeerde in Phangnga en Phuket, gedeeltelijk als gevolg van Covid-19-beperkingen die stranden en grenzen voor langere periodes sluiten van tijd.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.