Twee Oekraïners gearresteerd in Phuket omdat ze naar verluidt 10 miljoen dollar aan belastingbetalingen, witwassen en fraude zouden hebben ontweken

Phuket -

  Twee mannelijke Oekraïners zijn in Phuket gearresteerd omdat ze 10 miljoen dollar aan belastingbetalingen, witwassen en fraude zouden hebben ontweken.

De directeur van het Combating Transnational Criminal and Illegal Immigrants Centre (CTIC) en de provinciale politie van Phuket maakten het nieuws eerder deze week bekend aan de pers in Phuket.

Ze arresteerden vorige maand twee mannelijke Oekraïners, die niet specifiek werden genoemd, in een villa in Phuket. De arrestatie kwam nadat de Homeland Security Investigations Unit (HS) in Amerika contact had opgenomen met de CTIC.

De twee Oekraïners waren arbeidsagenten in Florida. Ze zouden belastingbetalingen ontlopen, onderdak bieden aan illegale arbeidsmigranten, witwassen van geld en fraude.

De Homeland Security Investigations (HS) in Amerika hebben vastgesteld dat de twee verdachten van 2007 tot 2021 zouden hebben ontweken aan het betalen van belastingbetalingen aan de Amerikaanse overheid van ongeveer 10 miljoen US dollar (337,020,000 Baht) voor het aannemen van werk.

Homeland Security en CTIC zetten hun onderzoek voort waar ze ontdekten dat de twee verdachten Thailand binnenkwamen met een toeristenvisum en de Verenigde Staten ontvluchtten. Ze verbleven in een villa in Phuket en werden vorige maand gearresteerd.

De twee zullen waarschijnlijk worden gedeporteerd en uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar ze hoge straffen krijgen.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.