'Prab Keesin' neemt ontslag als adviseur van de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association 

Phuket -

'Prab Keesin', de voorzitter van de Pisona Group en hoofd van de Patong Development Foundation, heeft ontslag genomen als adviseur van de Patong Entertainment Business Association (PEBA).

Ons vorige verhaal:

Ondernemers en werknemers van uitgaansgelegenheden in Bangla Walking Street kwamen op 16 april 2022 bijeen om een ​​vreedzaam protest te organiseren naar aanleiding van een video van een beroemde Thaise advocaat op sociale media van een locatie die naar verluidt geopend was tijdens de wettelijke sluitingstijd van 11:00 uur

Meer dan honderd hotelmedewerkers in Phuket verzamelden zich in het Patong Bay Hill Resort Hotel in Patong, Phuket, om hoteleigenaar Preechawut (Prab) Keesin te steunen nadat het hotel naar verluidt de wettelijke sluitingstijden had geschonden en 15 dagen moest sluiten.

update:

Preechavude 'Prab Keesin' gisteren (4 mei)th) een ontslagbrief overhandigd aan de vereniging PEBA. Hij verklaarde in de brief: “Vanwege veel klachten over bedrijfsexploitanten op Bangla Road en in Patong, kan ik de vrede tussen bedrijfsexploitanten niet bewaren en ben ik niet in staat om mensen in dienst te nemen omdat ik hen wil helpen na de Covid-19-crisis. Ik heb de afgelopen 15 jaar mijn best gedaan om de economie van Patong te verbeteren.”

“Er zijn echter enkele groepen egoïstische ondernemers die een beroemde advocaat en media hebben gebruikt om problemen te veroorzaken voor onze toeristenstad. Deze mensen zorgen ervoor dat ondernemers niet geharmoniseerd raken.” zei Prab in zijn brief.

“Ik ben niet betrokken bij die beroemde advocaat. Ik hou niet van deze methode en ik heb dit nooit gedaan of stond hier achter. Ik heb er nooit een minuut aan gedacht om mijn huis en mijn stad te vernietigen.” schreef Prab.

“Om de vereniging en de vereniging mij te laten begrijpen en verantwoordelijk te zijn voor het incident op de Bay Hill op 15 aprilth en om het misverstand te stoppen, wil ik ontslag nemen als adviseur van president van de Patong Entertainment Business Association (PEBA) en stoppen met mijn rol en activiteiten bij de vereniging.”

Preechavude Keesin (Prab) 4 meith, 2022

TPN-media merkt op dat wettelijke sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden een pijnpunt blijven in Phuket en Pattaya. In feite zijn de locaties wettelijk nog steeds gesloten vanwege Covid19-regels, maar mogen ze voorlopig omgebouwde restaurants worden. Er is geen duidelijke aankondiging gedaan wanneer dit zal veranderen vanuit de centrale overheid.

Bovendien probeert Phuket al meer dan tien jaar een speciale administratieve zone te zijn die het in wezen zelfbestuur zou verlenen en hun eigen sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden en nachtleven zou bepalen, in tegenstelling tot de nationale limiet van ongeveer middernacht, maar dit is regelmatig ontkend.

Alleen Bangkok en Pattaya zijn momenteel speciale administratieve zones, maar deze voordelen zijn opgeschort vanwege het Covid-19-nooddecreet, waardoor de huidige wettelijke sluitingstijd van middernacht voor het nachtleven hetzelfde blijft in het hele Koninkrijk Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.