Phuket ziet jaar op jaar een toename van 82 procent in de registratie van nieuwe toeristische bedrijven, de top van de zuidelijke provincies

Phuket -

  Phuket staat aan de top van de vier zuidelijke provincies die zich richten op toerisme in termen van registratie van nieuwe bedrijven met een stijging van 82 procent naarmate de toeristische economie is verbeterd.

De vice-minister van Handel, de heer Sinit Lertkrai, vertelde The Phuket Express: "Het ministerie van Business en Ontwikkeling heeft de zakelijke trends geanalyseerd in vier beroemde toeristische gebieden in de zuidelijke provincies, namelijk Phuket, Surat Thani, Krabi en Phang Nga in de eerste drie maanden. van dit jaar (januari tot maart). Er zijn in totaal 1,216 nieuwe bedrijven geregistreerd, een stijging van 51.62 procent.”

“Phuket heeft het hoogste aantal geregistreerde nieuwe bedrijven, namelijk 613 bedrijven. Dit is een stijging van 82 procent voor Phuket. Dit wordt achtereenvolgens gevolgd door Surat Thani, Krabi en Phang Nga,” legde de heer Sinit uit.

"In deze vier provincies zijn restaurantbedrijven met 83 procent gestegen, hotels en resorts met 169 procent, spabedrijven met 100 procent en toeristische boekingsbedrijven met 400 procent." De heer Sinit besloot.

Dit komt omdat, merkt The Phuket Express op, veel bedrijfsexploitanten hoopvol zijn dat de voortdurende versoepeling van de Covid-19-regels veel toeristen ertoe zal brengen terug te keren naar Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.