Phuket is van plan Covid-19 aan te kondigen als een endemische ziekte, Thaise centrale regering dringt aan op geduld

Phuket -

Phuket is van plan Covid-19 aan te kondigen als een endemische ziekte nadat nieuwe en bevestigde gevallen van Covid-19 in de provincie zijn blijven afnemen.

Ons vorige verhaal op de zusterwebsite van Pattaya News:

De vice-gouverneur van Phuket heeft vandaag op 20 februari 2022 de bereidheid van het eiland aangekondigd om een ​​proefgebied te zijn voor de behandeling van Covid-19 Coronavirus als een endemische ziekte, waardoor de beperkingen en het aantal quarantainedagen voor geïnfecteerde patiënten worden verminderd.

De hoofddokter van de provincie Phuket, Kusak Kukiattikoon, vertelde The Phuket Express: "Het aantal nieuwe en bevestigde gevallen van Coivd-19 is vier weken op rij blijven dalen, ondanks zorgen over een toename na Songkran, het Thaise nieuwjaar. De afgelopen dag zijn er slechts 39 nieuwe en bevestigde gevallen van Covid -19 geregistreerd zonder nieuwe sterfgevallen.”

“Meer dan 60 procent van de mensen in Phuket is driemaal ingeënt met een Covid-19-vaccin. Echter, 52 procent van de mensen in de 608 groepen (ouderen, chronische gezondheidsproblemen en zwangeren) werd driemaal gevaccineerd. De 608-groep moet voor 60 procent drievoudig gevaccineerd zijn. Neem de drievoudige vaccinatie zodat we de regels van een endemische provincie bereiken die zijn vastgesteld door de centrale autoriteiten. Daarna zullen we de CCSA (The Center for COVID-19 Situation Administration) voorstellen om ons endemisch te maken,” legde dokter Kusak uit.

Ondertussen drong de Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, vanmorgen aan op geduld bij de classificatie van endemisch en het opheffen van meer beperkingen, zoals maskermandaten of legale opening van het nachtleven, waarbij hij verklaarde dat het onwaarschijnlijk was om de beperkingen per provincie te versoepelen in termen van het labelen van Covid-19 endemisch en dat het land had een nationale aanpak nodig. Anutin noemde het feit dat veel landelijke provincies nog niet klaar waren om als endemisch te worden geclassificeerd, vanwege de vele gevallen en vaccinatiegraad.

TPN-media merkt echter op dat provincies waar het toerisme mee te maken heeft het niet eens zijn met wachten tot het hele land op hetzelfde niveau is en benadrukten dat toeristen de beperkingen zo snel mogelijk wilden versoepelen.

Het huidige doel om Covid-19 als land endemisch te maken, is ongeveer juli, merkt TPN op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Covid-19/reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.