Jonge Duitse toerist gered nadat hij vast kwam te zitten tussen grote rotsen tijdens een wandeling in het Thalang-bos in Phuket

Thalang-

  Een 21-jarige Duitse toerist is gered nadat hij gisteren (2 mei) vast kwam te zitten tussen verschillende grote rotsen tijdens een wandeling in een bos in het district Thalangnd).

De toeristenpolitie van Phuket werd op maandag 1155 mei om 6:58 uur op de hoogte gebracht door de mannelijke Duitse toerist via een noodoproep van de toeristenpolitie naar 2.

De toeristenpolitie van Phuket nam contact op met de Sakoo-politie en functionarissen van het nabijgelegen Sirinart National Park. De Duitse toerist werd door de toeristenpolitie geïdentificeerd als de heer Leon Isiman Samuels, 21.

Luitenant-kolonel Eakkachai Siri van de toeristenpolitie van Phuket vertelde The Phuket Express: “We hebben met de heer Samuels gecommuniceerd via de 'WhatsApp'-applicatie. Hij stuurde ons zijn positie die ongeveer 1.1 kilometer van een hotel was. Hij was tijdens het wandelen vast komen te zitten tussen grote rotsen. We vroegen hem om niet te proberen weg te gaan van waar hij was voordat we om 8:00 uur met de zoektocht begonnen. ”

“Om 9:10 vonden we hem tussen de rotsen. Hij was uitgedroogd en kreeg water. Om 10:45 werd hij veilig uit het bos gehaald. Om 0:25 uur (3 mei)rd) hij kwam aan bij zijn accommodatie.”

"Dhr. Samuel is gisteren (2 mei) in Phuket aangekomennd) uit Frankfort. Nadat hij op de internationale luchthaven van Phuket was aangekomen, liep hij langs Naiyang Beach, dat naast de luchthaven ligt, en besloot te gaan wandelen. Helaas kwam hij vast te zitten in een rotsachtig gebied, maar had het alarmnummer voor de toeristenpolitie opgeslagen en ons gebeld.

De heer Samuels vertelde The Phuket Express: "Bedankt aan de lokale bevolking en officieren die mij hebben geholpen bij het zoeken en helpen."

De heer Samuels nam ook een selfie met de reddingswerkers, die hieronder viraal ging op sociale media.

Ondertussen is op vrijdag (29 april) een Amerikaanse toerist, 68 jaar oud, gered nadat hij verdwaald was geraakt in een jungle in het Thalang-district.

Amerikaanse toerist gered nadat hij verdwaald was in de Thalang-jungle in Phuket

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.