Noorse expat valt bewusteloos door rookinhalatie, geliefde hond sterft na huisbrand in Phuket

Phuket -

  Een Noorse expat viel bewusteloos terwijl zijn geliefde hond stierf nadat zijn huis vanmorgen vroeg (2 mei) in Wichit, district Mueang Phuket, in brand vloog.nd) die ook omwonenden alarmeerden.

De brandweer kreeg om 4 uur melding van de brand in een huis in een woonwijk in het deeldistrict Wichit. Vechters met meerdere brandweerwagens en de politie van Wichit kwamen ter plaatse en troffen veel rook aan, maar geen zichtbare vlammen.

Een 76-jarige Noorse expat (The Phuket Express houdt zijn naam niet) werd bewusteloos aangetroffen in de slaapkamer. Hij was alleen in het huis en werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Zijn blanke poedelpoedel, volgens buren de trots van de expat, werd dood aangetroffen in huis. Beiden hadden rook ingeademd, aldus brandweerlieden en reddingswerkers.

Brandweerlieden verklaarden aan The Phuket Express dat het vuur begon vanuit een airconditioningseenheid voordat het zich verspreidde naar het plafond, waardoor er veel rook in het huis ontstond. De Noorse expat werd verondersteld te hebben geslapen terwijl de brand begon, omdat hij niet kon ontsnappen voordat hij stikte in de rook. Tegen de tijd dat de brandweer arriveerde, waren er echter geen zichtbare vlammen, vermoedelijk zelf uitgebrand, maar alleen dikke rook door het hele huis.

Op het moment van schrijven verbleef de expat in een plaatselijk ziekenhuis.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Covid-19/reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.