8-jarige Oekraïens-Thaise jongen gebeten door een onbekend zeedier in de buurt van Kamala Beach in Phuket, experts en functionarissen betwisten wat het dier was

Phuket -

  Een Franse haaienexpert gelooft dat een blauwe haai gisteren (8 mei) het been van een 1-jarige Oekraïens-Thaise jongen heeft gebeten nabij Kamala Beach, Phuket.st). Ondertussen geloven strandexploitanten en lokale functionarissen dat het geen haai was maar een barracuda.

De reddingswerkers van Kamala kregen bericht dat een jongetje, wiens naam werd ingehouden op grond van het redactioneel beleid voor minderjarigen, gistermiddag gewond was geraakt door een onbekend zeedier. Reddingswerkers arriveerden op het strand van Kamala en troffen de 8-jarige Oekraïens-Thaise jongen bloedend en pijn aan op het strand. Op zijn rechterbeen werden veel diepe wonden gevonden. Hij werd met spoed naar het Bangkok Phuket Hospital in Phuket Town gebracht.

David Martin, een Frans staatsburger die onderwaterfotograaf is en een haaienexpert van de 'Ocean For All Foundation' in Phuket, gaf vanmorgen (2 mei) zijn mening aan The Phuket Expressnd), "Uit mijn ervaringen met duiken en het maken van foto's van het onderwaterleven over de hele wereld gedurende vele jaren, kunnen de wonden aan het been van de jongen afkomstig zijn van een baby 'Blauwe haai'. Deze wonden zijn anders dan andere zeedieren omdat de wonden uniek waren op basis van specifieke bewegingen.”

De heer Apisit Anan, een strandexploitant op Kamala Beach, vertelde The Phuket Express: “Dit is een soortgelijk incident als twee jaar geleden met een Chinese toerist. Het was naar mijn mening een barracuda die lokaal veel voorkomt. De grootste barracuda die ik ooit heb gezien tijdens het duiken is ongeveer 13 kilogram. Ze eten graag kleine visjes en niet-uitgelokte aanvallen op mensen komen vaker voor dan velen denken.”

De Phuket Express merkt op dat barracuda een grote, roofzuchtige vis met roggenvin is.

Het hoofd van het Kathu-district, Ciwat Rawangkun, ging vanmorgen naar Kamala Beach. Hij vertelde The Phuket Express: "We hebben waarschuwingsborden geplaatst en aangekondigd op strandluidsprekers in het Thais en Engels voor strandgangers om op de hoogte te zijn van zeedieren."

De jonge jongen is naar verluidt herstellende en ambtenaren proberen nog steeds de exacte boosdoener van zijn verwondingen te achterhalen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.