Thailand's nieuwste toelatingseisen per zondag 1 mei 2022

Het volgende is een persbericht van de Tourism Authority of Thailand:

De volgende regels zijn van kracht vanaf 1 mei 2022, met specifieke vereisten voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde / niet volledig gevaccineerde reizigers uit alle landen/gebieden met geplande aankomsten vanaf deze datum.

Vereisten voor aankomst

Gevaccineerde reizigers moet de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort, een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/), of een grenspas voor aankomsten via grenscontroleposten.
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10,000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een certificaat van vaccinatie tegen COVID-19
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet ten minste 19 dagen voor vertrek naar Thailand volledig zijn ingeënt tegen COVID-14 met een goedgekeurd vaccin.
  • Reizigers van 5-17 jaar die zonder begeleiding naar Thailand reizen, moeten ten minste 1 dagen voordat ze naar Thailand reizen worden gevaccineerd met ten minste 14 dosis van een goedgekeurd vaccin. Degenen die met hun ouders reizen, zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  • Reizigers met een voorgeschiedenis van COVID-19-infectie die na infectie ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin hebben gekregen, moeten een medisch certificaat van herstel van COVID-19 hebben.

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers moet de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort, een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/), of een grenspas voor aankomsten via grenscontroleposten.
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10,000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een bewijs van vooruitbetaling voor 5 nachten quarantaine bij door de overheid goedgekeurde hotel(s); zoals SHA Extra Plus (SHA++) hotel, of AQ Accommodatie(s), plus een bewijs van vooruitbetaling voor 1 RT-PCR COVID-19-test. Thais hoeven niet vooraf te betalen voor de test.

De quarantaine is vrijgesteld voor niet-gevaccineerde / niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis een bewijs van een negatieve RT-PCR-test kunnen uploaden via het Thailand Pass-systeem. De vrijstelling geldt ook voor reizigers onder de 6 jaar die met hun ouders reizen.

Vereisten bij aankomst

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers een inreisscreening ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur, en de vereiste documenten overleggen aan de immigratiedienst/gezondheidscontrolefunctionaris om de controles uit te voeren.

Het gevaccineerde reizigers krijgen dan toegang en zijn vrij om overal in het koninkrijk te gaan. *Voor aankomsten over land die een grenspas gebruiken, is een verblijf van niet langer dan 3 dagen toegestaan ​​binnen de gespecificeerde gebieden.

Evenzo niet-gevaccineerde / niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis een bewijs van een negatieve RT-PCR-test hebben geüpload via het Thailand Pass-systeem, krijgen toegang en zijn vrij om overal in het koninkrijk te gaan.

Anders, niet-gevaccineerde / niet volledig gevaccineerde reizigers moet overgaan tot het ondergaan van de quarantaine voor 5 dagen. De reis naar de vooraf geboekte accommodatie moet met een vooraf afgesproken voertuig op een verzegelde route plaatsvinden binnen een reistijd van niet langer dan 5 uur. Daarna moeten ze op dag 4-5 een RT-PCR-test ondergaan. Reizigers onder de 5 jaar, die met hun ouders reizen en samen in quarantaine gaan, kunnen een speekseltest ondergaan. Reizigers waarvan het testresultaat negatief is, mogen overal in het koninkrijk heen, terwijl degenen van wie het testresultaat positief is, worden doorverwezen voor passende medische behandeling en de kosten moeten worden gedekt door de vereiste verzekering / eigen kosten voor buitenlandse reizigers, of nationale gezondheidszorgdekking voor Thais en in aanmerking komende buitenlandse expats.

Tijdens het verblijf

In Thailand wordt zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde / niet volledig gevaccineerde reizigers geadviseerd om de gezondheids- en veiligheidsnormen strikt te volgen. Reizigers die COVID-achtige symptomen ervaren, moeten zich laten testen. Als ze positief testen, moeten ze de juiste medische behandeling krijgen.

We wensen alle bezoekers een plezierige, veilige en lonende vakantie in Thailand in deze spannende tijd waarin we opnieuw reizigers van over de hele wereld kunnen verwelkomen.

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/