Pick-up kantelt in Surat Thani, politie onderzoekt en vindt 220 kilo methamfetamine

Soerat Thani —

De politie van Tha Chana controleerde een gekantelde pick-up in Surat Thani en vond 220 kilo methamfetamine ter waarde van 220 miljoen baht. De bestuurder is naar verluidt gevlucht. 

Op donderdag 6.15 april rond 28 uur werd de hoofdinspecteur van het politiebureau van Tha Chana, Chutipon Khemanuwong, op de hoogte gebracht van een auto-ongeluk op 41 Rd, subdistrict Khanthuli, district Tha Chana, Surat Thani en kreeg hij Pol. Sub-Lt. Jaturong Sukrimuang om de scène te onderzoeken.

Daar vond de politie een gekantelde pick-up met een omheind bed vol kool terwijl de chauffeur afwezig was. Een ooggetuige onthulde echter aan de politie dat hij de bestuurder en een passagier haastig zag liften vanaf een niet-geïdentificeerde vrachtwagen en onmiddellijk vluchtte. De ooggetuige zei ook dat de verdachten verdacht iets verzwegen waarvan hij dacht dat het illegale middelen waren.

Na de verklaring van de getuige riep de politie van Tha Chana om versterking en doorzocht ze de pick-up waar ze 9 juten vol methamfetamine onder de kool aantroffen. De drugs waren verzegeld in een plastic zak met het opschrift "GUANYIN WANG" en wogen ongeveer 220 kilogram. De politie zei dat als dit op de markt had kunnen komen, het ongeveer 220 miljoen baht waard zou zijn.    

Aanvankelijk nam de politie van Tha Chana de pick-up en de methamfetamine in beslag. Zij zouden het forensische proces voortzetten om de vluchtende bestuurder en passagier op te sporen.  

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/