Amerikaanse toerist gered nadat hij verdwaald was in de Thalang-jungle in Phuket

Thalang, Phuket –

Een Amerikaanse toerist, 68 jaar oud, is gered nadat hij gistermiddag (29 april) verdwaald was geraakt in een jungle in het Thalang-district.th).

De toeristenpolitie van Phuket werd gistermiddag om 3:20 uur via een noodoproep op de hoogte gebracht van het incident door de mannelijke Amerikaanse toerist. Hij stuurde zijn laatste functie via de mobiele telefoon naar de toeristenpolitie van Phuket. Hij was verdwaald in een heuvelachtige jungle in het Baan Nai Thorn-gebied in het Sakoo-subdistrict.

De toeristenpolitie van Phuket nam contact op met agenten in een nabijgelegen nationaal park en met lokale bewoners die het gebied goed kennen. Ze gingen de jungle in langs een natuurpad op een heuvel. De politie zocht met behulp van GPS (Global Positioning System) naar de Amerikaanse toerist.

Om 6:20 uur vonden ze de Amerikaanse toerist, wiens naam op zijn verzoek was achtergehouden. Er werden wat schrammen gevonden op zijn been en hij was uitgedroogd en kreeg water. Hij werd veilig uit het bos gehaald en teruggebracht naar zijn accommodatie.

De Amerikaanse toerist was erg blij en dankbaar. Hij zei tegen agenten en de lokale bevolking: “Ik ben erg blij jullie te ontmoeten, ik wist niet wat ik moest doen nadat ik verdwaald was en urenlang rondzwierf met beperkte voorraden en water, maar gelukkig had ik noodtelefoonnummers in mijn telefoon opgeslagen. Ik was van het pad afgedwaald en werd omgedraaid en raakte volledig de weg kwijt.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Covid-19/reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

 

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.