36-jarige man aangehouden in Thalang, Phuket met 5.49 kilogram crystal methamfetamine, ecstasy, 40,000 methamfetaminepillen, een pistool en kogels

Phuket -

  Wat de politie van Phuket een belangrijke drugsverdachte noemt, is donderdagmiddag in Phuket gearresteerd met meer dan vijf kilo crystal methamfetamine, 70 pillen XTC en meer dan 40,000 methamfetaminepillen, een pistool en kogels.

De politie van Thalang heeft de arrestatie donderdag (28 april) bekendgemaakt aan de lokale pers in Phuketth). Deze week vielen ze twee huizen in het Srisoonthorn-subdistrict in het Thalang-district binnen voordat ze een hoofdverdachte, de heer Worakorn 'J' Pisarn, 36, uit Thalang arresteerden op een parkeerplaats voor een winkelcentrum in het Chalong-subdistrict, Mueang Phuket-wijk.

Bij hem werden een handgemaakt pistool, 23 kogels, 70 ecstasypillen, 5.49 kilo crystal methamfetamine en 40,400 methamfetaminepillen in beslag genomen.

Worakorn werd naar het politiebureau van Thalang gebracht waar hij wordt beschuldigd van illegaal bezit van categorie 1-drugs met de bedoeling om te verkopen en illegaal bezit van een vuurwapen en munitie.

Dit volgt op een ander grote reeks drugsarrestaties in Phuket eerder deze week, waarover u kunt lezen door HIER te klikken.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.