Stadhuis van Phuket ontvangt elektrische scooters om te gebruiken voor beveiligingswerkzaamheden, critici op sociale media wijzen op een 'verbod' op scooters in het openbaar

Phuket -

Het stadhuis van Phuket ontving twee elektrische scooters van een bedrijf om te gebruiken in hun beveiligingswerk, maar niet iedereen op sociale media is blij, aangezien stadsfunctionarissen iets meer dan een maand geleden een wijdverbreide campagne voerden om elektrische scooters uit de straten van de stad te bannen.

Gisteren (27 april)th), gaf een vertegenwoordiger van Beam Mobility Thailand Company twee elektrische scooters aan het stadhuis van Phuket.

Het hoofd van het provinciale kantoor van Phuket, mevrouw Kanathip Sukcharoen, vertelde TPN-verslaggevers: “Phuket ontwikkelt zich tot een intelligente stad. Daarom hebben we afgesproken om een ​​proefrit te maken met de elektrische scooters in de buurt van het stadhuis van Phuket. Dit om de veiligheidswerkzaamheden in het gebied te vergemakkelijken.”

“De proefrit duurt tien maanden. Deze twee scooters zijn ingesteld om alleen in het stadhuisgebied te worden gebruikt. Ze zullen niet buiten het stadhuisgebied of de openbare straten worden gereden, dus ze overtreden geen "verbod" voor openbare straten. verklaarde Kanathip.

Ondertussen waarschuwde de politie van Patong op 21 februari 2022 toeristen die op elektrische scooters reden op de wegen van het Patong-gebied, Phuket dat ze juridische aanklachten en inbeslagname van voertuigen zouden kunnen krijgen omdat het naar verluidt de voertuigwet van het land schond.

https://thepattayanews.com/2022/02/21/phuket-police-charge-electric-scooter-riders-on-patong-road-for-allegedly-violating-vehicle-act-causing-social-media-outroar/

 

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.