Om Phuket binnen te komen heb je vanaf 19 mei geen Covid-1-test of vaccinatiebewijs meer nodig voor binnenlandse reizen

Phuket -

De Phuket Disease Control Committee heeft ingestemd met het annuleren van de invoer van Covid-19-screeningmetingen voor alle soorten binnenlands vervoer en via het Phuket Checkpoint vanaf 1 mei 2022.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, vertelde gisteren aan verslaggevers van Phuket Express over de wijziging van de toelatingseisen (26 april).th) na een vergadering van de ziektecommissie.

“Het aantal nieuwe en bevestigde gevallen van Covid-19 in Phuket is blijven dalen. De afgelopen dagen is het aantal lager dan 100 per dag.” verklaarde Narong.

“Het Phuket Disease Control Committee heeft ingestemd met het annuleren van Covid-19-screeningmetingen voor binnenlandse binnenkomst, waaronder Covid-19-tests of bewijs van vaccinatie voor alle soorten binnenlands vervoer en via het Phuket Checkpoint (bekend als het Tha Chatchai-checkpoint).” concludeerde Narong.

Kusak Kukiatikoon, hoofd van het gezondheidsbureau van Phuket, vertelde de Phuket Express: “We zijn nog steeds bereid om een ​​uitbraak van Covid-19 aan te pakken, ook al zijn de metingen opgelucht. Er zijn nog steeds voldoende bedden in ziekenhuizen voor potentiële Covid-19-patiënten.”

Internationale aankomsten, merkt TPN op, vereist extra stappen, zoals Thailand pass nog steeds.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.