Hotelexploitanten in Patong pleiten bij de Thaise regering om het volledige grondbelastingtarief met twee jaar uit te stellen

Patong-

De hoteluitbaters van Patong in Patong smeekten de regering om een ​​volledige grondbelasting met twee jaar uit te stellen, omdat ze niet in staat zullen zijn om in ieder geval tot het einde van dit jaar te betalen vanwege het nog niet herstelde toerisme. 

Gisteren, 26 april, gaven hoteleigenaren in Patong een interview aan lokale media over de regering die dit jaar weer een volledig grondbelastingtarief invoert. Ondanks de schijnbare verbetering van het toerisme tijdens het afgelopen hoogseizoen, waren velen van hen ontevreden over het besluit van de regering en verklaarden dat ze het financieel nog steeds zwaar hadden vanwege het nog niet herstelde toerisme dat werd getroffen door Covid-19 en de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. 

De heer Chinawat Udomniyom, de hoteluitbater van Patong, onthulde dat de oorlog het aantal buitenlandse toeristen aanzienlijk had verminderd, tot het punt waarop zelfs zijn kleine hotel in een normaal populair toeristisch gebied slechts een paar honderd baht per dag kon verdienen. Bovendien zouden sommige hoteleigenaren met faciliteiten zoals een zwembad of een tuin miljoenen belasting moeten betalen, wat hij volkomen oneerlijk vond, aangezien sommigen van hen nog niet eens konden heropenen.

De heer Kongsak Koopongsakorn, voorzitter van de Southern Thai Hotel Association, vertelde de lokale media dat hoteleigenaren ook beboet zouden worden voor te late betalingen, en dat de boetes maand na maand zouden oplopen als ze niet konden betalen. Hij zei dat ze in ieder geval aan het einde van dit jaar zouden kunnen betalen, wanneer het toerisme waarschijnlijk zal herstellen met ongeveer 70%. 

Volgens de burgemeester van Karon, de heer Jade Wicharasorn, heeft de regering de grondbelasting vorig jaar verlaagd tot 10%, maar bedrijven in zijn gebied zouden erin slagen om te heropenen met ongeveer 15-20%, wat betekent dat een volledige belasting de problemen zeker zou verergeren . Bovendien beweerde hij dat veel exploitanten hun hotels al bij de bank hadden gehypothekeerd en dat sommige hotels zelfs verbeurd waren verklaard, dus smeekte hij de regering om het verlagingstarief terug te brengen naar 10%.  

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.