Gewonde gestreepte dolfijn gered nadat hij vanmorgen was aangespoeld op een strand in Phuket

Phuket -

Een gewonde gestreepte mannelijke dolfijn werd gered nadat hij vanmorgen, 24 april, was aangespoeld op het strand van Nai Yang in het Thalang-district van het eiland Phuket.

Sorasak Rananan, hoofd van het Sirinat National Park, zei dat de dolfijn rond 7 uur werd ontdekt door lokale bewoners. van zondag. De functionarissen van het nationale park arriveerden nadat ze op de hoogte waren gesteld van het incident.

Volgens de ambtenaren was het gestrande zoogdier ongeveer 1.70 meter lang, woog ongeveer 80 kilogram en zag er vermoeid uit. Het personeel bracht vervolgens een brancard en verleende eerste hulp voordat ze hem naar de kust brachten en hem voor medische behandeling afleverden bij Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Centre.

Dierenarts Patcharaporn Kaewmong van het Rescue Center onthulde dat de dolfijn gewond was aan de staart, aan de rechterkant van het lichaam en aan de mond. Het dier verkeerde nog in een zwakke toestand en moest nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Sorasak zei dat er zaterdag al eerder vier dolfijnen waren gespot dicht bij de kust. Ze werden weggeduwd, maar hij wist niet of de aangespoelde dolfijn die vandaag werd gevonden een van hen was. Hij ging ervan uit dat de dolfijn gewond zou zijn geraakt toen hij vastzat in een visnet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.