Restaurantmedewerker gearresteerd nadat hij een pistool zou hebben gebruikt om een ​​buitenlandse toerist op Bangla Road in Patong . te bedreigen

Patong, Phuket –

  Een medewerker van een 'restaurant' op Bangla Road (Soi Bangla) in Patong heeft zich gisteren (22 april) overgegevennd) nadat hij naar verluidt een pistool zou hebben gebruikt om een ​​buitenlandse toerist te bedreigen.

De politie van Patong werd gisteren om 5 uur op de hoogte gebracht van het incident. De politie van Patong, TPN-verslaggevers en de toeristenpolitie van Phuket kwamen ter plaatse.

Medewerkers van het restaurant vertelden de politie dat de verdachte Bank heette en ruzie had met een buitenlandse toerist, hoewel de aard van het debat aanvankelijk niet duidelijk was. Volgens getuigen gebruikte Bank wat leek op een vuurwapen om de toerist te bedreigen voordat hij wegrende, waardoor de toerist de politie van Patong belde. De politie inspecteerde CCTV op de plaats van het incident en bevestigde naar verluidt de reeks gebeurtenissen die door getuigen waren gemeld als nauwkeurig

Om 7 uur op dezelfde dag presenteerde de heer Kittipong "Bank" Janthawong, 00, de verdachte, zich aan de politie van Patong met een blanco/stuntgeweer en een patroon met blanco pistoolkogels, met de mededeling dat het wapen niet " real” en was slechts een rekwisiet.

Bank vertelde de politie van Patong: "Ik stond voor het restaurant waar ik werkte. Ik probeerde de buitenlandse toerist te overtuigen en uit te nodigen in 'het restaurant'. De toerist weigerde de zaal te betreden en deed onbeschofte uitspraken, wat leidde tot een ruzie. Ik was beledigd door de onbeschofte en vernederende beledigingen van de toerist en haalde een prop/stuntgeweer tevoorschijn. Ik wilde de toerist geen pijn doen, hem alleen maar bang maken en hem een ​​slecht gevoel geven omdat hij iemand beledigde die gewoon zijn werk probeerde te doen.”

De plaatsvervangend politiecommandant van de provincie Phuket, kolonel Peeraphol Chaiarun, die nu de waarnemend politiechef van Patong is, vertelde de verslaggevers van The Phuket Express dat de heer Kittipong wordt beschuldigd van het veroorzaken van openbare ordeverstoring en bedreiging met geweld met een wapen.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.