Gouverneur van Phuket waarschuwt voor valse LINE-applicatieaccount

Phuket -

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft mensen gewaarschuwd voor een bedrieger met een nep-LINE-applicatieaccount.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft gewaarschuwd voor een nep-account voor een LINE-aanvraag in het Thais 'นายณรงค์ วุ่นซิ้ว ผู้ว่าราชการจังหวัดภูเก็ต' (Mr. Narong Woonciew Phuket Governor) met zijn officiële foto en een QR-code van een LINE-account.

Gouverneur Narong vertelde de Phuket Express-verslaggevers: "Dit nep-LINE-applicatie-account wordt gebruikt om contact op te nemen met mensen en andere overheidsinstanties voor oplichting. Gelieve de QR-code niet te scannen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 084-1914151.”

De Phuket Express merkt op dat dit ook de gouverneur van Chonburi is overkomen, zoals hieronder te zien is:

https://thepattayanews.com/2022/04/23/chonburi-governor-warns-residents-of-counterfeit-line-account-imitating-him-allegedly-defrauding-people-for-personal-information/

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.