Thaise regering annuleert Test and Go, versoepelt legale drinkuren en meer - samenvatting van Covid-vergaderingen

Nationaal –

Hoogtepunten van wijzigingen

  • Test and Go is verdwenen, vooraf reserveren van hotels is niet nodig (behalve voor niet-gevaccineerde). AKA geen verplichte Covid-19-tests vóór of na aankomst.

  • Thailand Pass blijft voornamelijk om de verzekerings- en vaccinatiestatus te bewijzen

  • Drankgelegenheden mogen open blijven tot middernacht, hoewel ze nog steeds worden omgebouwd tot restaurants en geen legale bars of uitgaansgelegenheden

  • Verplichte verzekering verlaagd naar 10,000 USD

  • Met ingang van 1 mei

De algemene vergadering van het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie, voorgezeten door premier Prayut Chan-O'Cha, heeft de annulering aangekondigd van de 'Test&Go'-regeling en de versoepeling van de zones in gecontroleerde gebieden (oranje zones), met ingang van 1 mei.

Allereerst Thailand Pass blijft, voornamelijk om de vaccinatiestatus en het verzekeringsbewijs te controleren. Dit zal continu geëvalueerd worden. Thailand Pass wordt ook tijdelijk onderbroken om het systeem bij te werken voor de nieuwe regels, die op 1 mei van start gaan. Degenen die al hebben geboekt, moeten na 1 mei individueel bij hotels/Thailand Pass informeren naar mogelijke restituties of 'grootvader'-clausules. Voor XNUMX mei gelden alle huidige regels.

Als gevolg van de afschaffing van de 'Test&Go'-regeling, alle verplichte Covid-19-tests voor gevaccineerde reizigers zijn geannuleerd bij aankomst in het Koninkrijk en slechts één zelf-ATK-test wordt aanbevolen (maar niet verplicht) tijdens hun verblijf. Als er een infectie wordt gevonden, moeten ze zich laten behandelen via het verzekeringsproces. In wezen, zodra men Thail . binnenkomt

Voor niet-gevaccineerde toeristen is een RT-PCR-test vereist op de 4e-5e dag van aankomst in Thailand. Indien negatief, wordt later tijdens hun verblijf een zelf-ATK-test (rapid antigen) aanbevolen. Als er een infectie wordt gevonden, moeten ze zich laten behandelen via een verzekeringstraject. Een niet-gevaccineerde persoon moet nog steeds een hotel voor vijf dagen reserveren en een verplichte vijfdaagse hotelovernachting/quarantaine uitvoeren, voorlopig kan dit later dit jaar veranderen.

De CCSA kondigde ook de verlaging aan van de minimumdekking van de verzekering voor zowel groepen gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers van minimaal USD 20,000 naar minimaal USD 10,000.

Personen met een hoog risico die contact hebben gehad met een persoon die positief testte op Covid-19, hoeven nu nog maar vijf dagen in quarantaine. Ze moeten ook een zelf-ATK-test uitvoeren op dag 5 en dag 10. Op dag 6-10 mogen ze hun quarantaine beëindigen, maar moeten ze hun symptomen zelf blijven controleren en op dag tien een zelftest uitvoeren.

Voor binnenlandse regelgeving heeft de CCSA alle provincies in de gecontroleerde gebieden, of de oranje zone, herbestemd tot de gebieden met hoog toezicht, of de gele zone, en sommige in de toeristische proefgebieden of de blauwe zone. In wezen betekent dit dat alle provincies in het land nu in principe dezelfde regels volgen.

Als gevolg hiervan heeft Thailand nu 0 provincies in de hoogste en meest strikte controlegebieden (donkerrood), het maximale controlegebied (rode zone) en de gecontroleerde gebieden (oranje zone), die het niveau van Covid-19-regels dicteerden dat waren ingesteld.

De hoge toezichtsgebieden hebben nu 65 provincies, waaronder:

Kalasin, Kamphaeng Phet, Khon Kaen, Chanthaburi, Chachoengsao, Chaiyoeng, Chiang Rai, Trang, Trat, Nakhon Phanom, Nakhon Sawan, Narathiwat, Pattani, Narathiwat, Phra Sawan, Mukthan, Lamphun, Lamphun, Lamphun Songkhram, Sa Kaeo, Samut Songkhrameo , Sa Kaeo Saaburi, Sing Buri, Sukhothai, Suphan Buri, Surin, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Ang Thong, Amnat Charoen, Uthai Thani, Ubon Ratchathani, Tak, Nakhon Nayok, Ubon Ratchathani, Nakhon Ratchasima, Nakhon Si Thammarat , Prachuap Khiri Khan, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Phatthalung, Phichit, Phitsanulok, Ranong, Ratchaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Surat Thani, Udon Thani en Uttaradit

De blauwe zone of toeristische proefgebieden zijn nu uitgebreid van 10 provincies naar 12 provincies, waaronder: Bangkok, Kanchanaburi, Krabi, Chonburi, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong en Songkhla.

Technisch gezien blijven bars en nachtclubs en uitgaansgelegenheden wettelijk gesloten en zullen ze doorgaan als omgebouwde restaurants. Dit zal in de toekomst worden geëvalueerd, merkte de CCSA op. Zoals hierboven vermeld, mogen locaties die "restaurants" zijn echter vanaf XNUMX mei legaal alcohol schenken tot middernacht.

Alle bovenstaande wijzigingen worden van kracht op 1 mei. TPN merkt op dat niets hiervan officieel is totdat het als wet in de Royal Gazette wordt gedrukt, wat meestal gebaseerd is op beslissingen in het verleden die plaatsvinden vlak voor de datum waarop het van kracht wordt. Alle aangekondigde regels en beleidsregels zijn, zoals altijd, onderhevig aan verandering.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.