Zeeschildpadeieren gevonden op strand in Phang Nga

Phang Nga-

Er zijn gisteren (21 april) meer eieren van zeeschildpadden gevonden op een strand in de provincie Phang Nga, ten noorden van Phuketst).

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Phang Nga-kantoor werd op de hoogte gebracht van de zeeschildpadeieren van de lokale bevolking op het Natai-strand in het Khok Kloi-subdistrict, het district Takua Thung.

Ambtenaren gingen naar het strand waar ze het nest vonden met daarin begraven zeeschildpadeieren. Ze meldden dat het nest 48 centimeter diep is met een diameter van 3.4 centimeter lang. Er werd echter niet gemeld hoeveel zeeschildpadeieren er in het nest waren.

De moederzeeschildpad keerde terug in de zee na het leggen van eieren. Haar lichaamslengte van haar rechter flipper tot haar linker flipper is 92 centimeter breed.

Bij het nest is een thermometer geplaatst om de ontwikkeling van de eieren te volgen. Er werd een tijdelijke kooi gebouwd om de eieren te beschermen tegen andere dieren.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.