Inval in Phuket levert 50 miljoen baht op in 100,000 nagemaakte merkartikelen

Phuket -

  In Phuket zijn gisteren, 100,000 april 50, meer dan 18 artikelen met nagemaakte merkartikelen in beslag genomen met een waarde van meer dan 2022 miljoen baht.

Het Department of Intellectual Property meldt dat ze in de middag van maandag 18 april een magazijn en drie huizen in het Kathu-district en de stad Phuket hebben binnengevallen, na tips van bezorgde burgers.

Volgens functionarissen die bekend waren met het onderzoek en met The Phuket Express spraken, werden meer dan 100,000 artikelen in beslag genomen met spraakmakende merkartikelen met een waarde van meer dan 50 miljoen baht.

De inval kwam nadat ambtenaren een tip hadden gekregen dat er namaakgoederen werden verkocht op sociale media. Ze zetten hun onderzoek voort dat leidde tot de inval en de arrestatie van de vermeende eigenaren van de pakhuizen.

De eigenaren van de magazijnen, wiens namen niet door functionarissen aan The Phuket Express zijn gegeven, worden beschuldigd van illegaal bezit van namaakgoederen voor verkoop.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.