Zwemcoach naar verluidt betrokken bij kleine sekshandel voor zijn 78-jarige buitenlandse stiefvader gearresteerd in Phuket

Phuket -

De politie van Thalang heeft een 32-jarige zwemcoach gearresteerd omdat hij minderjarigen zou hebben gelokt tot seksueel misbruik met zijn buitenlandse stiefvader.

Gisteren, 17 april, ondervroegen luitenant-generaal Surachet Hakpal en andere relevante functionarissen Nikki (een pseudoniem), 32, tegen wie een arrestatiebevel was uitgevaardigd door de rechtbank van Phuket wegens vermeende illegale betrokkenheid bij en mensenhandel van minderjarige kinderen voor seksuele activiteiten. Hij werd gevangengenomen in zijn huis in het Khok Kloi subdistrict, Takua Thung District, Phang Nga, en wachtte op verdere juridische procedures bij de politiebureau van Thalang.

Volgens agent Surachet, beter bekend onder zijn bijnaam Big Joke, was Nikki de stiefzoon van John David Ross Young, een 78-jarige expat, die 10 jaar in het subdistrict Pa Khlok, Thalang, Phuket woonde. Hij was een voormalige vastgoedexploitant die naar Phuket verhuisde om in 2012 zijn bedrijf van verkoop en aankoop van land- en zwembadvilla's voort te zetten, maar hij werkte momenteel niet meer. John had twee zonen met zijn vrouw (overleden), maar ze woonden momenteel in Nieuw-Zeeland, dus woonde hij alleen in zijn huis in Phuket.

Agent Surachet beweerde dat de politie door bezorgde burgers was aangespoord over kinderonfatsoenlijke activiteiten die sinds 2020 verband hielden met John, maar toen ze kwamen om te onderzoeken, weigerden de dorpelingen medewerking omdat John vaak optrad als een donor die hen regelmatig financiële steun verleende.

On Op 15 maart vergezelde de Freedom International Foundation Wassana (achternaam ingehouden), de moeder van Chit, een 13-jarige jongen, naar het politiebureau om aangifte te doen tegen John wegens kinderontvoering wegens het plegen van onzedelijke activiteiten, wat leidde tot zijn arrestatie op 18 maart.

In eerste instantie zouden tien kinderen bij deze zaak betrokken zijn, waarvan acht seksueel zijn misbruikt en twee alleen getuige waren van de daad. Big Joke verklaarde ook dat er mogelijk nog vijf kinderen bij betrokken waren. Chit, de jongen, bevestigde dat Nikki hem op 2.30 april om 14 uur bedroog om te gaan zwemmen in een zwembad in de woning van John, en dat hij seksueel werd misbruikt.

De politie zei dat ze bewakingscamerabeelden hadden van het incident die dag. Beide verdachten zitten nog vast.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op [e-mail beveiligd]

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.