Ondernemers en werknemers op het podium van Walking Street in Phuket vreedzame bijeenkomst veroorzaakt door klacht van advocaat over uitgaansgelegenheden die na wettelijke sluitingstijden open zijn

Phuket -

Ondernemers en werknemers van uitgaansgelegenheden in Bangla Walking Street kwamen gisteravond, 16 april, bijeen om een ​​vreedzaam protest te organiseren naar aanleiding van een video van een beroemde Thaise advocaat op sociale media van een locatie die naar verluidt geopend was tijdens de wettelijke sluitingstijd van 11:00 uur

Het protest werd veroorzaakt nadat Sittra Biabangkerd, secretaris-generaal van de Lawyers for the People Foundation, rond 3:2 uur een videoclip van 00 minuten op zijn socialemedia-account had geplaatst van een uitgaansgelegenheid in het Patong Bay Hill Hotel. afgelopen zaterdag, en zeiden dat omwonenden naar verluidt last hadden van harde geluiden en grote bijeenkomsten op de locaties die illegaal waren geopend gedurende de wettelijke tijd, namelijk om 11:00 uur. momenteel vanwege Covid-19-mandaten die zijn ingesteld door het Center for Covid-19 Situation Administration, of CCSA, in Bangkok.

Phuket pleit, samen met Pattaya en enkele andere toeristische gebieden, al maanden bij de CCSA om de impopulaire vroege sluitingstijden op te heffen, bewerend dat ze het toerisme schaden en niet populair zijn, vooral bij buitenlandse toeristen die op zoek zijn naar het nachtleven. Juridisch gezien is het nachtleven en de entertainmentindustrie in Thailand nog steeds gesloten vanwege Covid-19-beperkingen, opererend als omgebouwde restaurants met veel regels en beperkingen.

De video toonde een moment waarop de advocaat het zwembad van het hotel binnenliep, waar een DJ muziek aan het spelen was en een menigte mensen zich rond het zwembad verzamelde.

Zijn status luidde: "Ik besloot met mijn eigen ogen te komen kijken. Het bleek dat deze uitgaansgelegenheid eigenlijk tot vroeg in de ochtend open was en dat er zoveel mensen waren. Wat moeten we doen als zich een nieuwe cluster van Covid-19 voordoet?”

“Voor zover ik wist, had deze locatie ook geen legale vergunning. Waarom heeft de provinciale politiecommissaris van Phuket het nagelaten en toegestaan ​​om buiten de wettelijke tijdslimiet te openen? Ik zou de Nationale Politiecommissaris willen vragen om de reden voor dergelijke nalatigheid onder de ambtenaren van de Provinciale Politie van Phuket te onderzoeken. Was er sprake van omkoping of corruptie? ”

Een van de partners van Patong Bay Hill Hotel onthulde dat nadat de clip viraal ging, hun werknemers werkloos werden en de exploitant mogelijk het bedrijf tijdelijk moet sluiten. Ze zeiden ook dat de advocaat geen autoriteit had, waardoor veel entertainmentoperators, vooral in Soi Bangla, zich verzamelden om zich tegen zijn actie te verzetten.

“Alle medewerkers kwamen naar buiten en kwamen samen om hun kernwaarden vreedzaam uit te dragen. We waren het niet eens met de advocaat die zich bemoeide met de manier waarop ondernemers werken voor de kost. Phuket werd al meer dan 19 jaar getroffen door de Covid-2-pandemie. Kwam er iemand naar ons kijken en voor ons zorgen? Iedereen had er last van. Maar toen we klaar waren om opnieuw te beginnen, toen kwam hij (Sittra) om te pronken met zijn macht, wat schade aanrichtte aan het establishment. Hij heeft veel geld en een baan, we willen gewoon werken en het toerisme herstellen.”

Zowel operators als werknemers werden gezien met borden en spandoeken waarop stond hoe ze werden getroffen door de actie van de advocaat. De bijeenkomst begon rond 11 uur. en bleef de hele bijeenkomst rustig.

Vandaag, 17 april 2022, zijn, terwijl de nationale politie van Bangkok de beschuldigingen onderzoekt, vijf toppolitieagenten in Phuket op het politiebureau van Patong, waaronder de politiechef, overgebracht naar het hoofdkantoor in "tijdelijk inactieve" posities als gevolg van de gevolgen van het incident. Pol luitenant-generaal Surachate Hakparn, ook bekend als Big Joke, leidt persoonlijk het onderzoek en de beschuldigingen van corruptie en zal een onderzoekspanel leiden met de vijf beste politieagenten.

Ondertussen hebben ‘netizens’ van sociale media het harde optreden alom veroordeeld, waarbij velen opriepen tot de legale opening van het nachtleven en de bar-industrie en voor de wettelijke uitbreiding van de sluitingsuren tot pre-covid-niveaus, wat tot vroeg in de ochtend zou kunnen duren.

Ondertussen weigerde de heer Sittra te spreken over het protest van vandaag, 17 april en verklaarde dat hij alleen werkte voor lokale bewoners in de buurt van de locaties die klaagden over het lawaai en de bijeenkomsten, en merkte op dat deze anonieme bewoners zich ook zorgen maakten over Covid-19, ondanks de eiland is voor 90% gevaccineerd en bijna alle toeristen worden volledig gevaccineerd en ondergaan tests om het land binnen te komen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.