Tweede dag van Songkran is er minder "openbaar" waterspel in de belangrijkste toeristische gebieden, aangezien de Thaise regering dreigt met hoge boetes en gevangenisstraf voor opspattend water

Nationaal – 

Gemeenteambtenaren van Bangkok waarschuwden verkopers op Khaosan Road voor boetes tot 100,000 baht voor het laten spelen van mensen met water terwijl een pro-democratische politieke groep zich verzamelde in Khon Kaen eerder deze week symbolisch water op het PMs-portret te gieten.

De beroemde Songkran-watergevechten werden dit jaar voor het derde jaar op rij verboden vanwege zorgen van gezondheidsfunctionarissen rond Covid-19.

Gisteren, 13 april, leek Khaosan Road terug te keren naar de pre-Covid-19 Songkran-sfeer met honderden Thais en buitenlanders die 's avonds over straat zwerven en met water speelden. Gemeenteambtenaren van Bangkok arriveerden echter met een politiewagen om in het gebied te patrouilleren en vroegen mensen hun activiteiten stop te zetten aangezien het verbod op watergevechten nog steeds van kracht is, in een poging een halt toe te roepen aan verkopers die waterpistolen verkopen en mensen die muziek spelen, alcohol drinken, en spetteren.

FOTO: Khaosod Engels

De functionarissen smeekten mensen om zich te houden aan de CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) Covid-19-voorschriften om geen water te spelen, omdat dit een nieuwe verspreiding kan veroorzaken. Voor de verkopers die de voorschriften niet gehoorzaamden, zouden ze op de foto worden gezet als bewijs van een overtreding en een boete krijgen tot 100,000 baht, zeiden de functionarissen. 

Volgens dhr. Sanga Ruangwattanakul, 56, voorzitter van de Khaosan Road Business Association, onthulde hij aan aangesloten verslaggevers dat Khaosan Road officieel niet open was voor opspattend water, maar dat mensen vanzelf kwamen om te spelen. Op de vraag of hij bezorgd was over de waarschuwing, antwoordde dhr. Sanga van niet. In feite hebben alle verkopers op Khaosan Road al SHA-goedkeuring (Safety & Health Administration) gekregen, en de autoriteiten zouden in plaats daarvan Khaosan Road moeten promoten als een bron van entertainment en het toerisme aanmoedigen.

Bangla Road in Phuket had een vergelijkbare situatie en hoewel beide gebieden vandaag, 14 april, nog steeds vol toeristen waren, was er veel politie aanwezig en werd er weinig water gegooid in vergelijking met 13 april.

FOTO:

Een andere Songkran-activiteit vond gisteren, 13 april, plaats bij het Khon Kaen Democracy Monument, Srichan Road, Khon Kaen Municipality, door een pro-democratische politieke groep onder leiding van de heer Atthaphon Buapat. Deelnemers brachten naar verluidt emmers water, waterpistolen en de portretten van premier Prayut Chan-o-cha en vice-premier Prawit Wongsuwan mee om als symbolisch gebaar water op te sprenkelen.

FOTO:

Een van de deelnemers zei dat hij de Thaise democratie wilde zien bloeien op dit Thaise nieuwjaar, en de activiteit van vandaag was volledig in overeenstemming met de Covid-19-regelgeving, aangezien de meeste mensen hun maskers ophielden en sociale afstand hielden, dus hij maakte zich geen zorgen.  

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/