Thaise autoriteiten pleiten voor samenwerking nadat veel mensen gisteren in Phuket het spatverbod op Bangla Road hebben geschonden

Patong- 

  Veel toeristen, zowel binnenlandse als buitenlandse, en Thaise barmedewerkers waren gisteren bezig met waterspelen op Bangla Road in Patong, terwijl de Thaise autoriteiten pleitten voor samenwerking bij het afdwingen van een verbod op watergevechten dit jaar vanwege zorgen over Covid.

Gisteren, 12 april, was Soi Bangla schijnbaar vol met buitenlandse toeristen, lokale bewoners en barpersoneel die de hele dag en nacht op straat stonden te schieten met hun waterpistolen en op elkaar spetterend water, duidelijk zonder te voldoen aan de Covid-19-voorschriften van geen waterspelen en altijd een masker ophouden. De voorschriften zijn voor het derde jaar op rij vastgesteld door het Center for Covid-19 Situation Administration, of CCSA, in Bangkok vanwege zorgen over Covid-19 en zijn op zijn zachtst gezegd ongelooflijk impopulair bij de zakelijke en toeristische sector. 

Volgens een eerdere proclamatie van de provinciegouverneur van Phuket, de heer Narong Wun Siew, zijn waterspatten en kruitspel nog steeds officieel verboden vanwege de pandemie, en zijn slechts enkele traditionele praktijken, zoals het verdienen van verdiensten bij tempels, toegestaan. Bovendien smeekte de vice-gouverneur van Phuket, dhr. Pichet Panaphong, bepaalde mensen die hun vrachtwagens aan het voorbereiden waren voor een watergevecht om hun activiteiten stop te zetten, aangezien het de verordening overtrad en mogelijk tot een nieuwe verspreiding zou leiden. 

Er kwamen gisteren wijdverbreide berichten over watergevechten, ondanks het verbod, uit Phuket en het valt nog te bezien of de waarschuwingen zullen worden opgevolgd of dat er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen degenen die het verbod overtreden.

Ondertussen heeft de Thaise premier Prayut Chan O'Cha naar verluidt de gouverneur van Phuket persoonlijk bevolen om verder waterspel te stoppen en toeristen en bewoners eraan te herinneren dat alleen traditionele activiteiten, zoals het bezoeken van de tempel en het verdienen van verdienste, dit jaar zijn toegestaan ​​en "geduldig zijn" voor nog een jaar, na al drie jaar verbod.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Covid-19/reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!     

Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.