62 zeeschildpadeieren gevonden op strand in Phang Nga

Phang Nga-

In totaal zijn maandagochtend (62 april) 11 zeeschildpadeieren gevonden op een strand in de provincie Phang Nga, ten noorden van Phuket. Dit is het achtste nest van zeeschildpaddeneieren dat dit jaar alleen al op stranden in het gebied van het Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park is gevonden.

Het Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park meldde vanochtend om 6 uur dat ze het nest van een zeeschildpad met 30 eieren begraven hadden gevonden. 62 daarvan zijn bevruchte eieren.

De moederzeeschildpad keerde terug in de zee na het leggen van eieren. Haar lichaamslengte was 110 centimeter lang en 33 centimeter breed.

De eieren zijn verplaatst naar een veilige omgeving in de buurt vanwege de bezorgdheid over schade door het weer.

Er wordt aangenomen dat de baby-zeeschildpadden binnen 60 dagen zullen worden uitgebroed.

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.