3,000 controleposten opgezet in Thailand om verkeersongevallen te voorkomen tijdens 7 gevaarlijke dagen van Songkran

Nationaal –

De Koninklijke Thaise politie heeft tot nu toe 3,000 controleposten opgezet om verkeersongevallen te voorkomen tijdens de zeven gevaarlijke dagen van Songkran om te helpen stoppen rijden onder invloed.

De Koninklijke Thaise politie schat dat 6.7 miljoen auto's naar hun woonplaats zullen gaan tijdens de vijf opeenvolgende feestdagen (13-17 april), wat ongeveer 300,000 meer was dan de Songkran van vorig jaar. Bovendien zou Bangkok het grootste aantal auto's zien die de stad verlaten op 12 april en weer binnenkomen op 16-17 april.

Met betrekking tot de verkeersveiligheid onthulde politieluitenant-generaal Suwat Chaengyodsuk dat er in het hele land meer dan 3,000 controleposten en 80,000 operators actief waren om te voorkomen dat winkels drank verkopen buiten de wettelijke verkoopperiode en verkeersovertredingen, met name rijden onder invloed. Ook handelaren en activiteiten op een risicolijst zouden nauw worden gevolgd door de agenten in het gebied.

“Een van de belangrijkste instrumenten om de veiligheid op de weg te waarborgen, zijn controleposten, omdat mensen banger zullen zijn om roekeloze acties te ondernemen. Dus dit jaar hebben we iets meer controleposten opgezet dan vorig jaar, waaronder 1,937 verkeerscontrolepunten en 1,430 nuchterheidscontrolepunten, maar we geven ook om het comfortniveau van onze burgers”, vertelde officier Suwat aan de bijbehorende Thaise pers.

FOTO: Khaoded Chonburi / bestandsfoto [/bijschrift]

Volgens functionarissen is rijden onder invloed te wijten aan de meeste verkeersongevallen in Thailand, ondanks verschillende straffen zoals gevangenisstraf tot 6 jaar voor het veroorzaken van ernstige schade, intrekking of schorsing van het rijbewijs, en boetes tot 200,000 baht en 10 jaar gevangenisstraf als bij een ongeval een dodelijk slachtoffer is gevallen.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/